5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

Bardak yülkü tır kaza yaptı

Edinilen bilgiye göre, İstanbul Paşabahçe fabrikasından yüklediği bardakları İran'a götürün Kurban Ori (31) idaresindeki 76 AU 624 plakalı TIR, saat 18.30 sıralarında TEM otoyolu Sapanca Yüzevler mevkiinde ön sol lastiğinin patlaması sonucu kontrolden çıkıp orta refüjü parçalayarak beton direğe çarptıktan sonra devrildi. Kazada TIR'ın dorseninde bulunan bardaklar yola saçılırken, sürücü Kurban Ori yaralandı. Ori, 112 Acil Servis ambulansı ile Toyota-Sa Travmatoloji ve İlkyardım Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. 

Kaza nedeniyle trafik İzmit ve Adapazarı gişelerinden D-100 karayoluna verilirken, otoyol bardak parçalarıyla doldu. Devrilen TIR'ı kaldırma çalışmaları sırasında trafik kontrollü olarak verilince uzun kuyruklar oluştu. TIR kurtarıcı yardımıyla otoyoldan kaldırıldı. Yola yayılan bardak kolileri ise Sakarya Valiliği Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü ve polis ekipleri tarafından yoldan toplandı. Yaklaşık 2 saat süren temizleme çalışmaları sonucu otoyolda trafik normal akışına döndü. 

Sakarya Valisi Hüseyin Atak, olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı. Atak, büyük bir kazanın eşiğinden dönüldüğünü ifade ederek, "TIR'ın ön sol lastiği patlayınca kontrolden çıkmış ve daha sonra orta refüjde bulunan aydınlatma direğine çarparak devrilmiş. Kaza sonucu sürücü yaralanmış, sağlık durumu iyi. Yolu açmaya çalışıyoruz" dedi.
Hastanede tedavi altına alınan TIR sürücüsü Kurban Ori ise, lastiğin patlaması sonucu aracın kontrolden çıktığını ifade ederek, kazanın bir anda olduğunu söyledi.
iha
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2007 Salı 23:51:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?