3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Başak güven tazeledi

ADAPAZARI EMLAK KOMİSYONCULARI GENEL KURULU

Adapazarı Emlak Komisyoncuları Odası Genel kurulu yapıldı. Başkan Selçuk Başak tekrar başkanlığa getirildi.

Adapazarı Esnaf Kefalet Düğün salonunda yapılan kongrede mevcut başkan Selçuk Başak 243 üyenin oyunu alarak tekrar başkanlığa seçildi.

Kongrede Divan Başkanlığı yapan Sakarya Esnaf Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hasan Alişan kongre duyurularının günler öncesinden yapıldığını ve hazirun listesinin elektronik ortamda haftalar öncesinden yayınlandığını belirterek, “Şeffaf ve demokratik ortamda gerçekleşen bir genel kurul süreci atlatıyoruz. Şifresiz ortamda yayınlanan hazirun listelerini isteyen herkes görebiliyor” dedi.

Adana, Mersin, Gaziantep gibi illerde yapılan Genel Kurullarda hazirun listelerini ve odaların faaliyetlerinin dahi incelenebildiğini söyleyen Alişan, “ Genel Kurullarımız yargı denetimde kanunlar çerçevesinde en iyi şekilde yapılmaya devam ediyor. Bugün gerçekleşen Emlakçılar Odamızın kongresinde de yoğun bir katılım olması bizleri mutlu etmiştir” dedi.

Adapazarı Emlak Komisyoncuları Odası Başkanlığına yeniden seçilen Selçuk Başak yaptığı konuşmada, “Dünyamızın bir bütün olarak yaşadığı global kriz ne yazık ki ülkemizi de vurmuş ve bundan en büyük darbeyi sektörümüzde almıştır. Tüm emlakçılar için olmazsa olmaz emlak müşavirliği kanunudur. Bu kanun bizler ve memleketimiz için önemlidir. Bu zamana kadar çözülmemiş bu kangren için Türkiye'deki oda ve dernek başkanları birlikte yaptığımız çalışmalar neticesinde yüce meclise kadar getirdik ve bu konudaki çalışmalarımız devam etmektedir” dedi.

Bu onurlu mesleğin temsilcilerinin sıkıntılarının büyük olduğunu belirten Başak, “Bu mesleğe en büyük darbeyi vuran bizim hakkımızı gasp eden ayakçılara değinmek istiyorum. Bu asalaklar bizim ve vatandaşların ve devletimizin kanını bir sülük gibi emmektedirler. Bizim çoluk çocuğumuza götüreceğimiz ekmeğimizi elimizden almaya kalkışıyorlar. Bu hırsızlara aman vermemek, bunları ortadan kaldırmak bizden başkasına düşmez. Üzülerek söylemek istiyorum ama üyelerime yapmış olduğum büro ziyaretlerinde veya yaptığım istişarelerde ne yazık ki bunlara prim veren meslektaşlarıma rastladım. Bu ayakçılarla oda ve vergi kaydı olmayan kişilerle mücadelemiz resmi kurumlarla yapılan yazışmalar ile denetlemelerle ilgili olağanüstü çalışma yapılmaktadır ve bu çalışmalar tüm hızıyla devam edecektir” diye konuştu.

Başak'ın yeni Yönetim Kurulu, Erol Maden, Zülgani Çeken, Murat Aykut, Osman Babalıoğlu, Orhan Saygı ve Hüseyin Yazıcı'dan oluştu.

ADAPAZARI EMLAK KOMİSYONCULARI GENEL KURULU
ADAPAZARI EMLAK KOMİSYONCULARI GENEL KURULU
İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2010 Cuma 15:38:00
Güncelleme :8 Ocak 2010 Cuma 17:23:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?