3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Başbakan'a anlamlı hediye

BAŞBAKAN ERDOĞAN'A ANLAMLI HEDİYE

AK Parti İl Başkanı Recep Uncuoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a altın işlemeli Uzlaşan Aşure Sürahisi hediye etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Pazar günü Sakarya'da gerçekleştirdiği toplu açılış töreninden sonra kendisine anlamlı bir hediye sunuldu. İl Başkanı Recep Uncuoğlu, Başbakan Erdoğan'a bir cam sanatçısının uzlaşı motifiyle süslediği altın işlemeli Uzlaşan Aşure Sürahisi hediye etti. Milli Birlik ve Kardeşlik Projesinin tanıtıldığı bugünlerde Başbakan Erdoğan'a hediye edilen uzlaşı sürahisi anlamlı bulundu.

İl Başkanı Recep Uncuoğlu'ndan hediyenin özelliklerini dikkatli bir şekilde dinleyen Başbakan Erdoğan, hediyeyi çok beğendi. Başbakan Erdoğan, “Milli Birlik ve Kardeşlik projesini tüm teşkilatlara ve kamuoyuna çok iyi bir şekilde anlatmanızı istiyorum. Dolayısıyla bu sürahide ki mesajın toplamda anlam bulmasını sağlamalıyız” dedi.

Uzlaşan Aşure Sürahisi Osmanlı Saray ve Konak halkının aşure dağıtmakta kullandığı "Aşurelik" diye adlandırılan büyük sürahilerden almıştır. Sürahinin gövdesindeki kenetlenmiş insan ellerinden oluşan stilize desen uzlaşmayı simgelerken, sürahinin boyun ve taban bölümünde kenetlenmiş 4 kol motifi uzlaşma kavramını vurgulamaktadır. El imalatı camdan üretilirken kapağı oksitli bronz olan Uzlaşan Aşure Sürahisi'nin rölyef desenlerin tümü el işçiliği ile ve 24 ayar altın yaldız kullanılarak dekorlanmış.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2010 Salı 13:17:01
Güncelleme :27 Ocak 2010 Çarşamba 14:23:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?