5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

Başkan Aydın, kendini savundu

Sakarya'nın Kaynarca ilçesi Belediye Başkanı Tuncay Aydın, istifa eden belediye meclis üyelerinin bir haftadır aleyhinde konuştuğunu söyleyerek, "Sürekli proje olmadığını söyleyip duruyorlar. Ben belgeyle konuşurum, alın size proje" dedi. 

Belediye tarafından yaptırılacak arıtma tesisiyle ilgili olarak İngiltere'ye inceleme gezisi yapmak isteyen, ancak belediye meclisinden yetki alamayan Belediye Başkanı Tuncay Aydın, elinde arıtma tesisiyle ilgili proje olmadığı yönünde iddialarda bulunan eski belediye meclis üyelerine yanıt verdi. 

Geçen hafta istifa eden meclis üyelerinin, bir haftadır kendisini karalamaya yönelik propanga yaptıklarını söyleyen Belediye Başkanı Aydın, "Arıtma tesisiyle ilgili elimde 4 tane proje var. AB fonlarından yararlanarak bu projelerden birini hayata geçirmek istiyorum. Ancak eski belediye meclis üyeleri, bir haftadır yaptıkları açıklamalarla halkın kafasını karıştırdı. Kaynarca halkından özür diliyorum. Vatandaşları bu tür olayla meşgul etmemek gerekiyor. İddiaların aksine 4 tane hazır proje var. 10 ay önce bu projeleri belediye meclisinde gündeme getirmiştik. Çalışmalar hakkında belediye meclis üyelerini sürekli bilgilendiriyoruz. Proje olmadığını söylemeleri büyük talihsizlik" dedi. 

Arıtma tesisiyle ilgili biri 2001 yılında önceki belediye başkanı döneminde hazırlanan 4 projeyi basın mensuplarına gösteren Aydın, "Bir meclis üyesi de, '100 bin YTL'yi kanal için kullanmadı. Başka işlerde kullandı' diyor. Ben bu krediyi alırken bütün meclis üyelerinin haberi vardı, imza attılar. Bu para bize şartlı olarak gelmedi. Kanalizasyon çalışmalarına yetmeyeceğini düşünerek, ilçedeki muhtelif çalışmalar için kullandık. Ancak eski meclis üyeleri çamur at izi kalsın mantığı ile hareket ediyorlar. Benim kimseye verilemeyecek hesabım yok" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2007 Salı 16:32:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?