5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

Başkan Kaşkaş'tan örnek davranış

Sakarya'nın Ferizli ilçesi Belediye Başkanı Hüseyin Kaşkaş, 3 yıldır ilçedeki 12 zihinsel ve bedensel engelli çocuğun eğitim masraflarını karşılıyor. Başkan Kaşkaş, dünya engelliler günü nedeniyle ilçedeki engellileri ziyaret ederek “Engelli vatandaşlarımız ve aileleriyle dayanışma içindeyiz" dedi. 

Ferizli ilçesinde bulunan Özel Sevgi Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret eden Belediye Başkanı Hüseyin Kaşkaş, burada eğitim gören çocuklarla bir araya geldi. Üç yıldır zihinsel ve bedensel engelli 12 çocuğun bu merkezde verilen eğitim masraflarının belediye tarafından karşılandığını, bunun hem insani bir görev hem de sosyal belediyecilik anlayışı olduğunu söyleyen Başkan Hüseyin Kaşkaş, amaçlarının engelli çocukların topluma kazandırılmasına destek olmak olduğunu ifade etti. 

Başkan Kaşkaş, zihinsel ve bedensel engelli çocukların ülkemizin bir gerçeği olduğunu dile getirerek, “Ülkemizdeki her 8 vatandaşımızdan biri engelli. Göreve geldiğimiz günden beri eğitim konusunda ürettiğimiz hizmetler, kamuoyunun takdirini kazanmıştır. İlçemizdeki engelli gençlerimiz de belediyemizin eğitim konusunda ürettiği hizmetlerin ayrılmaz bir parçasıdır. İlçemizdeki engelli gençlerimize belediye olarak haftada bir gün özel araç tahsis ederek Özel Sevgi Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde eğitim almalarını sağlıyoruz. Bu engelli gençlerimizi aldıkları eğitim sonucu en azından günlük ihtiyaçlarının bir kısmını kendi başlarına sağlama olanağına kavuşturup, topluma kazandıracağız" diye konuştu. 

Başkan Kaşkaş, merkezde eğitim gören öğrencilerle tek tek ilgilenerek, yaptıkları çalışmaları inceledi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2007 Pazartesi 18:06:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?