3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Başkanlardan sağduyu çağrısı

Sakarya’da siyasi partilerin il başkanları düzenledikleri basın toplantısında, önceki akşam MHP İl Binası’na yapılan bombalı saldırıya tepki göstererek, vatandaşları sağduyulu ve soğukkanlı davranmaya çağırdı.

AK Parti İl Başkanı Yusuf Alemdar önderliğinde biraraya gelen CHP İl Başkanı Necdet Çakar, DYP İl Başkanı Ali Dünya, Anavatan Partisi İl Başkanı Zeki Çelebi, MHP İl Başkanı Yüksel Ayanoğlu, Genç Parti İl Başkanı Mahir Özgün, DSP İl Başkanı Dilek Erkan ile BBP İl Başkanı Celal Çarboğa, Adapazarı Kültür Merkezi’nde ortak bir toplantı düzenledi.

AKP Sakarya İl Başkanı Yusuf Alemdar, önceki akşam MHP İl binasına yapılan bombalı saldırıyı kınayarak, "MHP’ye yapılan saldırıyı kınıyoruz. Tüm siyasi parti temsilcileri olarak bu saldırıyı kınıyoruz. Ne olursa olsun, dış güçler tarafından tezgahlanan oyunlara ve provokasyonlara, milletimizle birlikte asla fırsat vermeyeceğiz. Vatandaşlarımızın da bu olaylar karşısında soğukkanlı olmasını, bu olaylara asla prim vermemelerini istiyoruz. Geçmişte yaşanan olayları çok iyi biliyoruz. Ülkeye eski olayları yeniden yaşatmak isteyenler karşısında tüm siyasi partilerle birlik ve beraberlik içinde hareket ederek, bu ülkeyi bölmelerine asla izin vermeyeceğiz" dedi.

Alemdar, saldırganların kısa sürede yakalanarak adalete teslim edileceğine inandıklarını da söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2005 Pazartesi 13:44:12
Güncelleme :21 Nisan 2005 Perşembe 12:24:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?