5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

'Başörtüsüne özgürlük' eylemi

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde Başörtüsüne Özgürlük Platformu tarafından 28.'si yapılan basın açıklamasında 'başörtüsüne özgürlük' istendi.

 
Akyazı ilçesinde Başörtüsüne Özgürlük Platformu adına basın açıklamasını yapan Mazlum-Der sözcüsü İrfan Alemdar, Akyazı'da olduğu gibi ülkenin değişik yerlerinde her hafta cumartesi günü basın açıklaması yapıldığını söyledi. Alemdar, dini inançlar konusunda özgürlükten yana olan tüm siyasi parti temsilcilerini ve gönül verenleri de eylemlerine destek vermeye davet ederek, "22 Temmuz'da halkın ortaya koyduğu tablo çok nettir.

 'Artık bu ülkede insan hakları ihlali olmasın, dikta edilen kamusal alan, yani kamusal yalan dayatmasına son verilsin' mesajı ile mevcut hükümetin devamına ve cumhurbaşkanı adayına onay verilmiştir. Sivil toplum kuruluşlarının da desteğini alarak seçilme aşamasına gelen yeni cumhurbaşkanından, sınırları toz tebeşirle çizilmiş olan kamusal yalan uygulamasına son verecek insan hakları ve özgürlüklerin önündeki engelleri kaldıracak icraatlar talep ediyoruz.

Dünya kurulduğundan beri emperyalist güçler, insanlığı köle gibi kullanmak, soykırım yapmak, sömürerek yok etmek planlarını bugün de siyonist ve işbirlikçileri ile başta Irak ve diğer ülkelerde günde 300 ile 500 arası Müslüman'ı katlederek devam ettirmektedir. Bu katliamlardan keyif alan batılı beyinlere bir gün bu hesabın mutlaka sorulacağını hatırlatırız. Çare üretmekten aciz konumda olan İslam dünyasının idarecilerine de Saddam'ın sonundan örnek almalarını tavsiye ederiz" ifadelerini kullandı.

İha
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2007 Pazar 01:39:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?