3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

BBP'den Ermeni tasarısı tepkisi

BBP'DEN ABD TEMSİLCİLER MECLİSİNE KINAMA

Büyük Birlik Partisi (BBP) Sakarya İl Başkanı Reşat Usturbelli, ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nin 1915 olaylarını 'soykırım' olarak nitelendiren kararını kınadı.

İl Başkanı Usturbelli, büyük Türk Milletine işlemediği bir suçu isnat etmek hem tarihi gerçeklere hem de hak ilkesine aykırı olduğunu söyledi.

Rahmetli Genel Başkanları Muhsin Yazıcıoğlu'nu çeşitli etkinliklerle anacaklarını ifade eden Usturbelli, “Partili partisiz Muhsin Yazıcıoğlu'nu seven herkesi, etkinliklerimize davet ediyoruz. 25 Mart 2010 günü Ankara'da kabri başında cenazesinde olduğu gibi Türkiye ve Türk İslam aleminin buluşacağı Beyaz Buluşma yapılacaktır. 26 Mart Cuma günü Sakarya'da Kuran tilaveti ve hatim duası yapılacak. 27 Mart 2010 Cumartesi günü AKM salonunda anma programı düzenlenecek. Hafta boyu ilçelerimizde ve ilde farklı etkinliklerle anma sürecektir. Rahmetli Genel Başkanımızın hakka yürümesinde ki şüpheler milletin vicdanından silinmemiştir. Bu sebeple BBP Genel Merkezi çalışmalarına devam etmektedir. Bu çalışmaların sonucu Cumhurbaşkanı Gül, Devlet Denetleme Kurulunu devreye soktu. Ayrıca TBMM ikinci defa yeni bir Meclis Araştırma Komisyonu Kurulmasına karar verdi. Umarız olaylar bütün gerçekliğiyle aydınlatılır. Partimiz bütün gerçeklerin ortaya çıkması için kararlılıkla çalışmaları takip etmektedir” dedi.

Teşkilatlanma çalışmalarının büyü bir hızla devam ettiğini ifade eden Usturbelli, “Seçime hızla hazırlanıyoruz. Büyük Birlik Partisi denenmemiş milletin ümidi olarak kalan tek partidir. İlk seçimde millet Muhsin Yazıcıoğlu'na sevgisini ve güvenini sandıkta gösterecektir” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2010 Pazartesi 11:45:04
Güncelleme :8 Mart 2010 Pazartesi 16:57:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?