3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

BDP Nevruz'u kutladı

SAKARYA'DA NEVRUZ KUTLAMASI

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) tarafından gerçekleştirilen Nevruz kutlamaları olaysız sona erdi.

BDP Sakarya İl Başkanlığı Nevruz Tertip Komitesi tarafından Adapazarı Şeker Fabrikası önünde bulunan boş alanda düzenlenen kutlamalar öncesinde alana gelenler, alan girişinde oluşturulan arama noktalarında polis tarafından üst aramasından geçirildi. Kadınlar ve erkeklerin ayrı ayrı arandığı arama noktalarında bebek arabaları ile kadınların çantaları da tek tek arandı. Kutlama alanına çıkan tüm yollar polis tarafından kapatılırken alanda da çok sayıda polis görev aldı. Olay çıkma ihtimaline karşı çevik kuvvet polisleri ile toplumsal müdahale araçları, panzer, thoma ve akrep gibi zırhlı araçlar ise alan dışında tutuldu. Kadın, çocuk toplam 350 kişinin katıldığı kutlamalar polis tarafından 5 ayrı noktaya konulan kameralarca görüntülendi.

Sakarya Emniyet Müdürü Ali Bilkay da kutlamaların yapıldığı alana yakın bir yerden kutlamaları izledi. Nevruz ateşinin yakılmasının ardından gençler yanan ateşin üzerinden atladılar. Kutlamalar sırasında kadın, küçük çocuk ve gençlerin üzerinde sarı, kırmızı, yeşil, kıyafetler dikkat çekti. Alanda küçük çocuklar bölücü örgüt başı Öcalan lehine slogan atarken, tertip komitesi sık sık uyarılar yaparak, önceden belirlenen sloganların dışında slogan atılmamasını istedi. Kutlamalar sırasında BDP İl Başkanı Hüseyin Tanas platforma çıkarak bir konuşma yaptı. Konuşmasına "Ana dilim olan Kürtçe ile yapmak istiyorum" diyerek sözlerine Kürtçe olarak başlayan Tanas, demokratik açılım, sivil anayasa gibi konularda hükümetin Kürtleri muhatap alması gerektiğini söyledi.

Alanda " Demokratik çözüm ya da tam direniş" yazılı bir pankart ile kalabalığın arasından çıkan ve elinde bir bayrak ile daha önce çatışmada öldürülen bir teröristin resminin çıkarılması gözden kaçmadı.

Çalan müzik eşliğinde gün boyu halay çeken partililer, kendilerine verilen iznin sona ermesi ile birlikte olaysız bir şekilde dağıldılar.

SAKARYA'DA NEVRUZ KUTLAMASI
SAKARYA'DA NEVRUZ KUTLAMASI
SAKARYA'DA NEVRUZ KUTLAMASI
SAKARYA'DA NEVRUZ KUTLAMASI
SAKARYA'DA NEVRUZ KUTLAMASI
İHA
Yayın Tarihi : 21 Mart 2010 Pazar 17:09:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?