6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAKARYA

Belediye ASM'yi satıyor

Adapazarı Merkez Belediye Meclisi toplantısında, Abasıyanık Sanat Merkezi'nin (ASM) satılması yönünde karar verildi.

Adapazarı Atatürk Bulvarı'nda bulunan ve daha önceleri sinema, konferans salonu ve kafeterya olarak uzun yıllar hizmet veren ASM'nin, Adapazarı Merkez Belediyesi'nin meclis toplantısında satılmasına karar verildi. Bir süredir nikah ve konferans salonu olarak kullanılan ASM'nin satılmasıyla ilgili olarak belediye meclisinde yapılan görüşmede, mülkiyeti belediyeye olan salonun satılması için başkan ve encümene yetki verildi.

Meclis Başkanvekili İmdat Akgünler, ASM'nin mevcut haliyle kullanmasının sakıncalı olduğunu belirterek, "ASM'nin bulunduğu binanın etrafından çok katlı binalar mevcut. Ayrıca acil çıkışı ve yangın merdiveni bulunmuyor. Bu şekilde kullanılmasını sakıncalı bulduğumuz ASM'nin yerine daha iyisini yapabilmek için salonu satmaya karar verdik" dedi.

Uzun yıllardır Adapazarı şehir merkezinde hizmet veren ASM'nin satılması yönündeki karara ise vatandaşlardan tepki geldi. Vatandaşlar, şu ana kadar Adapazarı Merkez Belediyesi'nin herhangi bir icraatını görmediklerini öne sürerek, ilk önemli icraatın ise yıllardır hizmette olan kültür merkezinin satışına yönelik olduğunu söyledi.

ASM'nin satılmasını ve kapatılmasını istemediklerini dile getiren vatandaşlar, salonun yeniden düzenlenerek aynı şekilde hizmet vermesini arzu ettiklerini belirterek, "Şehir merkezinde vatandaşların gidebileceği çok fazla mekan yok. Yeni yerler açılsa bile, yine de ihtiyaca cevap vermiyor. Durum böyleyken Adapazarı Merkez Belediyesi'nin ASM'yi kapatarak satmasına bir anlam veremiyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2006 Çarşamba 12:56:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?