6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAKARYA

Belediye hakkında suç duyurusu

Adapazarı Serdivan Belde Belediyesi hakkında yargı kararını uygulamadığı iddiasıyla suç duyurusunda bulunuldu.
 
Serdivan Beldesi'nde oturan Yılmaz Kapdan, oturduğu binanın yıkımına karşı açtığı davayı kazandığı ve tazminat ödemeye mahkum edilen belediyenin, tazminatı ödemediği gerekçesiyle Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu. Kapdan, yaptığı açıklamada, başkanlığını yaptığı Sev Yapı Kooperatifi adına Serdivan Belediyesi'nden 1996 yılında imar ruhsatı aldığını ancak konutlardan birinin yüksek gerilim hattı altında olduğu gerekçesiyle imar ruhsatının Belediye Meclisi tarafından 2001 yılında iptal edilerek, yıkım kararı çıktığını belirtti.
 
Bunun üzerine belediyenin hukuka aykırı ve keyfi uygulama yaptığı iddiasıyla mahkemeye başvurduğunu anlatan Kapdan, yerel mahkemenin kendisini haklı bularak belediyenin tazminat ödemesi gerektiği kararına vardığını kaydederek, "Serdivan Belediyesi mahkemenin aldığı kararı temyiz etti. Bunun üzerine Danıştay 6. Daire'de görülen temyiz davasında belediye, 131 bin YTL tazminat ödemeye mahkum edildi. Yaklaşık 5 yıldır süren davada belediye tazminatı ödemedi. Ben de cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundum" dedi.
 
Belediyenin aracılar vasıtasıyla kendisine 40 ve 80 bin YTL teklif ettiğini ileri süren Kapdan, "Benden kanuni haklarımdan feragat etmemi istediler. Aksi takdirde belediye yetkilerini kullanarak, evime ceza tahakkuk ettirmek suretiyle bu paranın bir kısmını buradan mahsup edeceklerini ilettiler. Bu sayede beni sindirerek kanuni hakkım olan paradan daha az bir bedele razı olmam için zorladılar. Ben yargı kararları doğrultusunda hakkım olan 131 YTL'yi istiyorum" diye konuştu.
 
Kapdan, alacağını tahsil edebilmek için Sakarya İcra Müdürlüğü'ne de başvurduğunu söyledi.
İHA
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2006 Salı 18:36:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?