5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

Belediye'den 1. OSB'ye asfalt

Adapazarı Büyükşehir Belediyesi, Hanlı Beldesi ile 1. Organize Sanayi Bölgesi'ni (OSB) birbirine bağlayacak olan yolun dolgu ve asfaltlama çalışmalarına başladı. 

Sakarya Valisi Hüseyin Atak, Adapazarı Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erol Öztürk ve 1. OSB Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Çalışkan, katkılarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran'a teşekkür etti. Vali Hüseyin Atak, “Yıllardır bu yolun eksikliğinin hissedildiği belirtiliyor. Sanayi bölgemizi canlandıracak bu güzel yol artık hizmete açılacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran'ı bu güzel hizmetten dolayı kutluyorum” dedi. 

15 yıllık rüyanın gerçekleştiğini belirten 1. OSB Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Çalışkan, “Bir ülkede sanayi ön plana çıkarsa hem ülke kalkınır hem de yerel yönetimler güçlenir. Bu yol Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran'ın büyük katkılarıyla hizmete açılıyor. 15 yıllık rüyamız gerçek oluyor. Katkılarından dolayı Başkan Aziz Duran'a bütün sanayiciler adına teşekkür ediyorum” diye konuştu. Bağlantının yolunun 1. OSB'nin ulaşım sıkıntısını ortadan kaldıracağını belirten Duran ise, ”Sakarya'nın depremden sonra kolay kendine gelemeyeceğini söylüyorlardı. Fakat görüldüğü üzere Adapazarı'mız her yönden büyük gelişme kat etti. Tabi sanayi bölgelerimizde önemli atılımlar yaptı, yeni sanayi bölgelerimiz kuruldu. Sanayiciler ilimize gelmeye başladılar. 1. Organize Sanayi Bölgemizin ulaşım sıkıntısı vardı. Bu ulaşım sıkıntısını gidermek bugüne nasip oldu. 600 metrelik bu yolun tamamlanmasıyla Sanayi Bölgemizin bu sıkıntısını da ortadan kaldırıyoruz. İnşallah bu bölgemiz daha da canlanacak. Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi. 

Dolgu ve asfaltlama çalışmalarının yapıldığı bağlantı yolunun uzunluğu 600 metre, genişliği 30 metre olacak. Toplam maliyetin ise, 480 bin YTL olacağı belirtildi.
iha
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2007 Çarşamba 14:48:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?