3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Bir ton tıbbi atık yakalandı

SAKARYA'DA ÇEVRE OPERASYONU

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı'na bağlı Çevre Zabıtası, yeni bir çevre operasyonu daha gerçekleştirdi. Önceki akşam yapılan ihbar üzerine olay yerine giden ekipler bir sağlık kuruluşuna ait olduğu tespit edilen tıbbı atıklarla dolu bir kamyon ele geçirdi.

Son dönemlerde yaptıkları operasyonlarla dikkat çeken Büyükşehir Belediyesi Çevre ve Koruma Kontrol Daire Başkanlığı'na bağlı çevre zabıtası, önceki akşam şehir merkezinde bir operasyon yaptı. Bir sağlık kuruluşuna ait olan ve yapılan sözleşme gereği Büyükşehir Belediyesi'ne ait Tıbbı Atık Tesisleri'ne gönderilmesi gereken tıbbı atıkların izinsiz ve yasal olmayan bir şekilde kiralanan kamyona nakledildiği yönde ihbar alan Çevre Zabıtası olay yerine giderek gerekli yasal işlemleri yaptı. Konu hakkında açıklama yapan bir yetkili, önceki gün kuruma bir ihbar geldiğini belirterek şöyle konuştu: "Yapılan ihbarda bir sağlık kuruluşuna ait olan tıbbı atıkların gayrı resmi yollarla bu kurumdan bir başka yere nakledildiği belirtiliyordu. Bizde kısa süre içinde olay yerine intikal ettik. Bahsi geçen kamyonu yükleme yapıldığı esnada tespit ettik. Kamyonun üst kısmında fidanlar bulunurken alt kısmında bir ton üzerinde tıbbı atık bulduk. Yasal olarak bu sağlık kuruluşu yapılan anlaşmalar gereği mevcut tıbbi atıklarını, tıbbi atık toplamaya yetkili olan Büyükşehir Belediyesi'ne ya da anlaşmalı olduğu yetkili bir firmaya vermesi gerekiyordu. Konuyla ilgili yasal işlem başlatılmıştır."

Operasyon sonrasında olay yerine gelen tıbbi atık taşıma aracı söz konusu atıkları alarak Büyükşehir Belediyesi'nin Tıbbi Atık Strelizasyon Tesisi'ne götürdü.

SAKARYA'DA ÇEVRE OPERASYONU
SAKARYA'DA ÇEVRE OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2010 Pazar 18:05:05
Güncelleme :9 Mayıs 2010 Pazar 18:19:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?