7
Mayıs
2024
Salı
SAKARYA

Biz kimseden icazet almayacağız

NUMAN KURTULUŞ SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, "Türkiye, tarımda dışa bağımlı bir hale getirilerek Yunanistan'dan pamuk ithal edecek bir hale getirilmiştir" dedi.

Kurtulmuş, Sakarya Tunatan Tesislerinde kentte sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve partililer ile bir araya geldi. Ülke gündemine değinen Kurtulmuş, Türkiye'de son 10 yılda esnafın yaşadığı sıkıntıları yakından takip ettiğini belirtti. Kurtulmuş, "Türkiye'de son 10 yılda 2 bin 500 esnaf kepenk kapattı. Niçin? Yanlış politikalar nedeniyle bunlar yaşandı. Bugün bakıyorum esnaf şu anda da eşyalarını toparlıyor" diye konuştu. Tarım konusunda bir kriz içerisinde bulunulduğunu belirten Kurtulmuş, "2010

yılında söylenecek kelime bulamıyorum 100'ün üzerinde dünya ülkesinden Türkiye'ye tarım ürünleri ithal edilmiş. Türkiye gibi bir ülkede her türlü ürün yetişebilirken, Yunanistan'dan pamuk ithal edecek konumda bulunuyoruz. Sorduğumuz zamanda 'efendim, dünya gerçekleri nereden ucuz buluyorsak oradan getiriyoruz' diyorlar. Buradan tekrar ediyorum; daha öncede söyledik. Önümüzde su krizleri, tarım krizleri ve enerji krizleri olacak diye belirtiyoruz. Son dönemde gıda krizi ile karşı karşıya kaldık neden, çünkü dışa bağımlı hale getirildik. İnsanlara gıda yardımı yaparak onları tembelliğe alıştırdılar. Bu nedenle de Türkiye başta olmak üzere birçok ülke tarımsal ürünlere muhtaç hale geldi" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ABD gezisini yorumlayan Kurtulmuş, "Şimdi Sayın Kılıçdaroğlu Amerika'da bazı girişimler yapacak, yemekler yiyecek, belki de icabet almaya çalışacak. İşte bizim partimizin farkı burada. Biz bu memlekette, al sancakta kimseden icazet almayacağız. Çünkü biz HAS Parti'yiz, Halkın Sesi Partisi'yiz" dedi.

NUMAN KURTULUŞ SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ
İHA
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2011 Pazartesi 00:05:01
Güncelleme :24 Ocak 2011 Pazartesi 09:25:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?