3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Bize kimseden fayda yok!

İŞÇİ EMEKLİLERİ VERİLEN ZAMDAN MEMNUN DEĞİL

Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Sakarya Şube Başkanı Hüseyin Burucu, Hükümetin emekliye yapmış olduğu son zamları değerlendirdi. Burucu, “ Neyi umuyorduk ne ile karşılaştık? Biz intibak konusu çözülür diye bekliyorduk” diyerek tepkisini dile getirdi.

Dernek başkanı Burucu yaptığı açıklamada, devamlı olarak genel merkezimizle irtibat halinde olduk. Çalışmaların sonucunda beklediğimiz intibak konusu halledilir, diye umut ediyorduk. Genel merkezimizin gayretli çalışmaları sonucu ancak bugün bize sunulan şekliyle intibak değil de zam ayarlaması önümüze çıkmıştır ” dedi.

“ Beklediğimiz zam bu değildi tabi. Ama hiç kimse şuanda verilmiş olan zamlardan memnun değildir. Verilen zammında hükümetin kendi inisiyatifi ile olduğu söylenemez. Derneğimizin büyük çabalarının sonucu bu zam oranına ulaşıldığını bu yapılan zam oranının tatmin edici olduğunu söyleyemeyiz. Gelin hep beraber meselemize sahip çıkalım görülecektir ki çok şeyler bizim istediğimiz şekilde olacaktır ” şeklinde konuştu.

Burucu açıklamasını şöyle sürdürdü, “Bizim sadece kendi konumuz değil, gelecek neslimizin de meselelerine el atalım. Bu işlerin olması için tabii ki gayretli bir çalışma sürdürmeliyiz. Açıklanan ücretin biraz daha yüksek miktarda alınması için herhangi bir siyasi partinin bir önerisi oldu mu? Ne bir önerisi ne de bir sözünü ne yazık ki duyamadık. Öyleyse biz kimden kuvvet alalım kime güvenelim? Bizim bugün inanıp bağlı olduğumuz dinin gereği doğruyu söylemektir ” diyerek sürdürdü.

Başkan Burucu konuşmasının sonunda “ Bu günden sonra bizlerin bütün gayret ve çabalarına rağmen bu sızlanış ve haykırışlarımıza göreceksiniz siyasilerimizden de çok enteresan eleştiriler duyacağız. Şunu çok iyi anlayıp ona göre kendimize bir yol çizmemiz gerekiyor. Oda bize bizden başka kimseden bir fayda gelemeyeceğini iyi anlamaktır. Gelin birbirimize candan sarılıp varlığımızı ilgililere onların anlayacağı şekilde ortaya koyup gösterelim ” diyerek sözlerini tamamladı.

İŞÇİ EMEKLİLERİ VERİLEN ZAMDAN MEMNUN DEĞİL
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2010 Perşembe 14:54:03
Güncelleme :7 Ocak 2010 Perşembe 18:41:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?