3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Bu kurs meslek sahibi yapıyor

SERDİVAN'DA DİKİŞ MAKİNESİ OPERATÖRLÜĞÜ KURSU AÇILDI

Serdivan Belediyesi, İş Kur İl Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü iş birliği ile eski Yazlık Belediyesi Hizmet Binasında dikiş makinesi operatörlüğü kursu açıldı.

Serdivan Yazlık mahallesinde kursun hizmete açılışı öncesinde bir tören düzenlendi. Törene Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Serdivan Kaymakamı Fahri Keser, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, daire müdürleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, bölge insanını iş imkanına kavuşturmak ve onlara yeni iş sahaları açmak için dikiş makinası operatörlüğü kursu düzenlediklerini söyledi. Alemdar, “Belediye olarak 15 adet dikiş makinasını aldıktan sonra eski belediye hizmet binasını kursiyerlerimize tahsis ettik. Halk eğitim bize kursiyer öğretmen tahsis ederken, İş kurumu ise kursiyerlere günlük 15 TL harcırah ödüyor. Güzel bir kurs oldu. Bölge insanı bir taraftan yeni iş öğrenirken, diğer taraftan ürettiği ürünleri satarak, kendi geçimini sağlamış olacak. Amacımız bu kursların devamını getirmektir” dedi.

Serdivan Belediyesi, İş-Kur İl Müdürlüğü ve İlçe Halk eğitim merkezi müdürlüğü iş birliği ile organize edilen dikiş makinesi operatörlüğü kursu açılışını Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Serdivan Kaymakamı Fahri Keser, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı yaptı.

Açılışın ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Serdivan Kaymakamı Fahri Keser, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar kursu gezerek incelemelerde bulundular.

Yazlık Belediyesi eski binasında 15 kursiyerin katılımıyla gerçekleşecek kurs 3 ay boyunca sürecek olup, kursa gelen kursiyerler günlük 15 TL ücret alacaklar.

SERDİVAN'DA DİKİŞ MAKİNESİ OPERATÖRLÜĞÜ KURSU AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2010 Salı 00:24:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?