3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Bulgar milletvekili Sakarya'yı ziyaret etti

Bulgaristan Milletvekili Ahmet Yüseyin, Sakarya Valisi Nuri Okutan’ı ziyaret etti. Okutan, göçmen vatandaşlara seslenerek, doğdukları memleketleri görmeleri ve vatandaşlık haklarını sonuna kadar kullanmaları tavsiyesinde bulundu.

Bulgaristan Milletvekili Ahmet Yüseyin ve Sakarya Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Zürfettin Hacıoğlu, Sakarya Valisi Nuri Okutan’ı ziyaret etti. Daha önce de Sakarya’ya geldiğini ifade eden Yüseyin, Sakarya’nın deprem yaralarını sararak gelişmeye ve güzelleşmeye başladığını gözlemlediğini söyledi.

Meclis çalışmaları ve Bulgaristan’da yaşayan vatandaşlar hakkında bilgi veren Milletvekili Yüseyin, Türkiye’de yaşayan birçok göçmen vatandaşın Bulgaristan’a gelerek oy haklarını kullanmadıklarını ifade etti.

Sakarya’da birçok göçmen vatandaşın olduğuna dikkat çeken Vali Nuri Okutan ise, bu vatandaşların Sakarya ile doğdukları ülkeler arasında kültürel ve ticari işbirliği konularında birer köprü olduklarını söyledi. Göçmen vatandaşlara seslenerek, doğdukları ve göç ettikleri vatanlara giderek görmeleri ve bağlarını koparmamaları tavsiyesinde bulunan Vali Okutan, göç ettikleri ülkelerdeki vatandaşlık haklarını da kullanmalarını istedi.
Kamu ve özel kurum ile kuruluşlara da seslenen Okutan, göçmen vatandaşların seçim zamanları bu ülkelerde oy kullanabilmeleri konusunda gerekli kolaylığın sağlanmasını istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2005 Perşembe 01:33:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?