3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Bulgaristan'ın vagonları TÜVASAŞ'tan

TÜVASAŞ BULGARİSTAN'A 30 ADET YATAKLI YOLCU VAGONU YAPACAK

Bulgaristan'ın Başkenti Sofya'da düzenlenen imza töreninde Bulgaristan Demiryolları ile Türkiye Vagon Sanayi A.Ş. (TÜVASAŞ) arasında, toplam 32 milyon 205 Bin Euro değerinde 30 adet yataklı vagon üretimini kapsayan anlaşma için imzalar atıldı.

Geçtiğimiz Temmuz ayında Bulgaristan Demiryolları tarafından ihalenin iptal edildiği açıklanmıştı. Bu açıklama sonrasında TÜVASAŞ'ın Bulgaristan Yüksek İdare Mahkemesine yaptığı itiraz, haklı bulunarak, ihalenin iptalinin yasaya aykırı olduğu ve davanın herhangi bir şekilde temyiz edilemeyeceği karara bağlanmıştı. Ekim ayında alınan bu kararın ardından TÜVASAŞ ve Bulgaristan Demiryolları arasında süren görüşmeler, sözleşmenin imzalanmasıyla neticelendi.

Bulgaristan'ın Başkenti Sofya'da düzenlenen imza töreninde Bulgaristan Demiryolları ile TÜVASAŞ arasında, toplam 32 milyon 205 Bin Euro değerinde 30 adet yataklı vagon üretimini kapsayan anlaşma için imzalar atıldı.

Bu sözleşme ile Genel Müdür İbrahim Ertiryaki önderliğinde dünyadaki bilimsel ve teknolojik yeniliklere eş zamanlı olarak uyum sağlayan dinamik bir yapıya kavuşan TÜVASAŞ, yurt içinde ürettiği çağdaş ve modern yolcu vagonlarını Avrupa Birliği ülkelerine ihraç etmeye başlamış oldu. Hem fabrika hem de ülke ekonomisi için son derece önemli olan bu gelişme, TÜVASAŞ çalışanlarını da memnun etti.

İmza töreninde Genel Müdür İbrahim Ertiryaki, "Komşu ve dost AB üyesi Bulgaristan ile yaptığımız anlaşma nedeniyle gururlu ve mutluyuz. Uzun süredir devam eden çalışmalarımızın neticesini aldık. Bu anlaşma TÜVASAŞ için bir dönüm noktasıdır.Hükümetimizin ulaştırma politikası çerçevesinde demiryollarına yaptığı büyük yatırımlarla çağ atlayan demiryollarımızdaki gelişmelere paralel olarak, son beş yıldır yaptığımız çalışmalarla sektörümüzde değişim sürecini başlattık " dedi.

Ertiryaki, " Hem TÜVASAŞ hem de Türkiye adına bu sevindirici gelişme, Bulgaristan ve diğer ülkeler ile önümüzdeki günlerde yapılacak çalışmalar için bir başlangıç niteliğindedir." diyerek, yeni projelerin geleceği sinyalini verdi.

Öte yandan 2008 yılında Bulgaristan Demiryolları tarafından 30 adet yataklı yolcu vagon alımı için açılan ihalede TÜVASAŞ en iyi teklifi vererek ihaleyi alan firma olmuş ancak ihale iptal edilmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2010 Cuma 19:15:04
Güncelleme :18 Aralık 2010 Cumartesi 03:27:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?