7
Mayıs
2024
Salı
SAKARYA

Büyükşehir 12 otobüs alıyor

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 12 OTOBÜS ALIYOR

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, 4 Mart Cuma günü 12 adet yeni otobüs alımıyla ilgili ihaleye çıkacaklarının müjdesini verdi.

Başkan Toçoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak ulaşım en öncelikli konularımızdan birisidir. Bu nedenle, Sakarya'da vatandaşlarımızın daha huzurlu, konforlu ve rahat bir şekilde ulaşımlarını sağlamak adına geçtiğimiz yıl 20 adet yeni modern otobüs alarak ulaşım filomuzu güçlendirmiştik. Bu otobüslerle birlikte ulaşım filomuzun yaş ortalamasını da gençleştirdik” dedi.

İhalenin ardından en geç 45 gün içinde otobüslerin teslim edileceğinin müjdesini veren Başkan Toçoğlu, “4 Mart Cuma günü, 12 adet yeni otobüs alımıyla ilgili olarak ihaleye çıkıyoruz. Bu otobüslerimizin altı adeti büyük boy yani 12 metre olacak. Bunun yanında diğer altı adetse orta boy yani 9 metre olacak. Araçlarımızın tamamı klimalı, alçak tabanlı, ışıklı hat göstergeli ve teknolojik araçlar olacak. İhalemiz Cuma günü sabah saat 10.00'da Büyükşehir Belediyesi İhale Salonu'nda yapılacak ve internetten de canlı olarak yayınlanacak” diye konuştu.

Engelli vatandaşlarımıza dönük olarak ulaşım kolaylığı getirilmesiyle ilgili Başbakanlık genelgesine uygun araçların alınacağını da belirten Başkan Toçoğlu, “Malum olduğu üzere, Başbakanlık, engelli vatandaşlarımızın ulaşım konusunda sıkıntı yaşamaması için bir genelge yayınladı ve toplu taşıma araçlarında engelli vatandaşlarımıza dönük bazı değişiklikler yapılmasını istedi. Bizde alacağımız yeni araçlarımızda bunu göz önünde bulundurduk ve otobüs tercihlerimizi buna göre yaptık. Yeni otobüslerimizde engelli vatandaşlarımız herhangi bir sıkıntı yaşamayacaklar” dedi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 12 OTOBÜS ALIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 1 Mart 2011 Salı 17:06:04
Güncelleme :2 Mart 2011 Çarşamba 00:42:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?