3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Büyükşehir suçüstü yakaladı

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SUÇÜSTÜ YAKALADI

Sakara Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Mudurnu deresine atık boşaltan bir firmayı suçüstü yakaladı. Tespiti yapılan işletme hakkında yasal süreç başlatıldı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Geliştirme Müdürlüğü denetim ekipleri, Mudurnu deresi boyunca yapmış oldukları rutin kontroller esnasında bölgede faaliyet gösteren bir firmaya ait atıklar dökülürken firmayı suçüstü yakaladı. Atık üzerinde yapılan teknik incelemede evsel atıklar, ambalajlar, madeni yağlarla kontamine olmuş metal tozları, eldivenler ve iş elbiselerinden oluşan atık türlerine rastlandı. Tespiti yapılan işletmeye, 2872 sayılı Çevre Kanunu kapsamında gerekli idari işlemin yapılması için bütün denetim bulguları Sakarya Valiliği İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'ne gönderildi.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Büyükşehir Belediyemize bağlı çevre denetim ekiplerince tüm bölgede rutin denetimler yapılmaya, özellikle şehir dışından hafriyat atıkları ile kontamine olmuş atıkları şehrimize kaçak yollardan sokmaya çalışanlarla mücadele edilmeye devam edilecektir. Araçlarıyla bu tarz sahipsiz ve tehlikeli atık taşıdığından şüphelenen vatandaşlarımız, bu tarz araçları plakalarıyla birlikte Belediyemizin ALO 153 Çözüm Masası'na veya Çevre Koruma Ve Geliştirme Şube Müdürlüğü 273 41 52-53 (dahili155 - 156) nolu telefonlarına veya Dörtyol'da bulunan Çevre Denetim Birimi'ne (291 22 32) ihbar edebileceklerdir" denildi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SUÇÜSTÜ YAKALADI
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SUÇÜSTÜ YAKALADI
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SUÇÜSTÜ YAKALADI
İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2010 Salı 14:54:04
Güncelleme :23 Mart 2010 Salı 18:31:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?