5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

Büyükşehir'den bayram önlemleri

Adapazarı Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların Kurban Bayramı'nı rahat geçirebilmeleri için gerekli hazırlıkları tamamladı. 

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, bayram boyunca belediye otobüsleriyle yolcuların ücretsiz taşınacağı belirtilirken, nöbetçi birimlerin de hizmete devam edeceği bildirildi. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, arife günü ve bayram namazından sonra mezarlıklara ek sefer uygulaması yapacak. Arife günü Büyükşehir Belediyesi'nin önünden saat 08.00'den itibaren Emirdağ ve Emir Sultan Mezarlıkları'na belediye otobüsleri ile saat başı sefer düzenlenecek. Vatandaşlar, bayramın 1. günü bayram namazından sonra düzenlenen ek seferler sayesinde mezarlıklara belediye otobüsleri ile ücretsiz olarak gidebilecek. 

Mezarlıklara gidecek otobüsler camilerin önünden hareket edecek. Emirdağ Mezarlığı'na gidecek olan belediye otobüsleri; Orhan, Mecidiye, Yeni, Kavaklı, Sezginler, Karaosman, Karaman, İhsaniye, Şeker İstiklal, Şeker Camlı, Ali Kuzu, Valide ve Güllük Camii önünden kalkacak. Erenler Mezarlığı'na gidecek olan belediye otobüsleri ise; Güllük, Donatım, Aziziye, Gıyasettin Benli, Küpçüler, Yeşiltepe, Erenler Merkez, Bahçeli ve Yeni Eren Camii önünden hareket edecek. Serdivan Mezarlığı'na gidecek belediye otobüsleri de; 32 Evler Hacı Bayram, Yıldız, Karşıyaka, Yeşil, İbrahim Ağa, Albay Şükrü Arıcı, Çark Sanayi Eren, Medine ve Bahçelievler Merkez Camii önünden kalkacak. 

Büyükşehir Belediyesi Kurban Bayramı tatili süresince vatandaşın sorun yaşamaması için nöbetçi birimlerle hizmete devam edecek. Vatandaşlar içme suyu ve kanalizasyon ile ilgili problemleri için Alo Su Arıza 185 telefonu ve ADASU santralinin 278 38 92-93-94-95-96 numaralı telefonlarını arayabilecek. Cenaze işleri, nöbetçi ekibi ve Alo Cenaze 188 numaralı telefonuyla bayram süresince hizmet verecek. Sağlık İşleri Müdürlüğü bayram boyunca nöbetçi doktorları ile hizmet verecek. Vatandaşlar bayram süresince olası ambulans istekleri için Büyükşehir Belediyesi Haber Merkezinin 277 54 54 nolu telefonunu arayabilecekler. Ulaşım Müdürlüğü bayram süresince vatandaşın şikayetlerini Hareket Amirliği'nin 277 54 23 nolu telefonuyla cevaplayacak. Zabıta Müdürlüğü, 277 54 10 numaralı telefonunu arayan vatandaşın sorunlarını çözüme ulaştıracak. Vatandaşlar İtfaiye Müdürlüğüne 274 50 40 numaralı telefon ile ulaşabilecek, yangın ihbarları için ALO İtfaiye 110'nu arayabilecekler. Çözüm Masası da bayram boyunca hizmete devam edecek. Çözüm Masası'na 153 nolu telefondan ulaşılabilecek. 

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda bulunan tüm mezarlıklarda fidan dikimi, ot temizliği ile bakım ve onarım çalışmaları da tamamlandı. Kurban Bayramı öncesi başta şehitlikler olmak üzere Emirdağ, Serdivan, Emir Sultan, Erenler, Karapürçek, Sapanca, Kırkpınar, Kurtköy, Arifiye, Söğütlü ve Ferizli Mezarlıklarında gerçekleştirilen güzelleştirme çalışmalarında çevre düzenlemelerinin yanı sıra ihtiyaç duyulan yerlerde asfaltlama ve kilitli parke döşeme çalışmaları yapıldı. 

Adapazarı Büyükşehir Belediyesi kurban kesim yerlerini ise, Eski Hayvan Pazarı, Erenler Büyükbaş Hayvan Pazarı, Kasaplar Odası Mezbahası, Erenler Et Balık Kurumu, Erenler Demircioğlu Tesisleri, Yazlık Büyükbaş Hayvan Pazarı, Yağcılar Kapalı Pazaryeri ve alt kademe belediyelerinin belirlediği yerler olarak açıkladı. Şehir meydan ve ana caddelerinde kesim yapılmasına izin verilmeyeceğini belirten yetkililer, kurban artıklarının, ilgili belediyelerin temizlik işleri görevlileri tarafından toplanacağını, çevre kirliliğine meydan verilmeyeceğini kaydettiler. 

Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ise vatandaşların hastalık şüphesi taşıyan hayvanlarla ilgili dikkatli olmaları istendi. Vatandaşlar hastalık şüphesi bulunan hayvanların kontrolü için Büyükşehir Belediyesi Haber Merkezi'nin 277 54 54 numaralı telefon hattına müracaat ederek yardım isteyebilecek. Bayram süresince kaçan kurbanlıkların yakalanması için nöbetçi yakalama ekibi de hazır bekleyecek. Vatandaşlar kaçan kurbanlıklarının yakalanması için yine 277 54 54 numaralı telefon hattına ihbarda bulunabilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2007 Salı 15:35:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?