7
Mayıs
2024
Salı
SAKARYA

Büyükşehir'den Yazlık'a müjde

BÜYÜKŞEHİR'DEN YAZLIK'A MÜJDE

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Yazlık'ın altyapı ihalesini 2 Haziran Perşembe günü gerçekleştirileceğinin müjdesini verdi. Başkan Toçoğlu, “Daha önce söz verdiğimiz gibi Yazlık'ın altyapı sorunlarını tamamen çözeceğiz” dedi.

Başkan Zeki Toçoğlu, Yazlık'ın çok hızlı gelişen bölgelerden biri olduğunu belirterek, “Bu bölgemizin modern anlamda kanalizasyon altyapısı yoktu. Bu sorunları çözüme kavuşturmak için daha önce karar almıştık. Yazlık'ın kanalizasyon sorununu çözmek için 2 Haziran'da ihaleye çıkıyoruz. Yazlık'ta büyük bir çalışma gerçekleştireceğiz. Çalışmalar kapsamında 5 bin 250 metre kollektör hattı, 37 bin metre kanalizasyon şebekesi, 1 adet terfi merkezi, 757 adet muayene bacası ile 1573 parsel bacası yapacağız” dedi.

Köprübaşı, Orta ve Vatan Mahallelerinin tamamını kapsayacak projeninYazlık'ın 50 yıllık projeksiyonuna göre hazırlandığını kaydeden Başkan Toçoğlu, “Yazlık bölgesi nüfusu giderek artan bölgelerimizden. Projemizi, Sakarya'nın önemli bir cazibe merkezi haline gelen bu bölgemizin geleceğini planlayarak hazırladık. Yapacağımız kollektör hattı ve şebekeler ile toplayacağımız atık suları Karaman Atıksu Arıtma Tesisine ileteceğiz. 540 gün sürecek olan çalışmanın ihalesi 2 Haziran Perşembe Günü saat 14.00'da SASKİ Genel Müdürlüğümüzde gerçekleştirilecek” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2011 Salı 17:08:00
Güncelleme :1 Haziran 2011 Çarşamba 00:30:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?