7
Mayıs
2024
Salı
SAKARYA

Büyükşehir'e 4 ayrı ödül

SAKARYA BÜYÜKŞEHİR'E 4 AYRI ÖDÜL

Marmara Belediyeler Birliği tarafından geleneksel hale getirilen 'Örnek Belediyecilik Proje Yarışması'nın sonuçları Bolu Abant'ta açıklandı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi 4 ayrı ödüle layık görüldü.

Marmara Belediyeler Birliği tarafından geleneksel olarak düzenlenen 'Örnek Belediyecilik Proje Yarışması'nın sonuçları Bolu Abant'ta düzenlenen törenle açıklandı. 409 katılımın olduğu yarışmanın bilim kurulu başkanlığını Prof. Dr. Rafet Bozdoğan ve Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu yaparken, jüri üyeleri de altı ayrı üniversitenin yerel yönetimler ve mahalli idareler uzmanından oluştu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, yarışmaya katıldığı projelerle 4 ayrı ödüle layık görüldü. Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin aldığı ödüller şöyle: 'Tarihi Çark Projesi' ile Yapı İşleri, Mimari Projeleri ve Ulaşım Hizmetleri dalında 1.'lik, 'Sapanca Gölü'nün Öncelikli Kirlilik Kaynaklarına Özgü Kontrol Teknolojileri'nin Araştırılıp Geliştirilerek Göl Havzası için Uyarlanmasın Projesi' ile çevre ve altyapı projeleri dalında 2.'lik, 'Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyaların Toplanması ve Geri Dönüşümü Projesi' ile Büyükşehir Belediyeleri kategorisi çevre ve altyapı projeleri dalında 2.'lik, 'Özürlü Dostu Kamu Kuruluşları Çalışması/Ulaşılabilirlik 2010 Projesi' ile sosyo-ekonomik kültürel projeler dalında Jüri Özel Ödülü. Projelerin ödüllerini; SASKİ Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı İbrahim Bal ve SASKİ Planlama ve Yatırım Daire Başkanı Fatih Pistil, Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin elinden aldı.

Marmara Bölgesi'ndeki 230 belediyenin yarıştığı ve Marmara'nın en iyi projelerinin seçildiği “Örnek Belediyecilik Proje Yarışması” her yıl olduğu gibi bu yıl da geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Belediyelerin, toplam 409 başarılı projeleriyle yarıştığı organizasyon; “Kurumsal Gelişim Projeleri”, “Çevre ve Altyapı Projeleri”, “Sosyo-ekonomik ve Kültürel Projeler”, “Yapı İşleri, Mimarî Projeler ve Ulaşım Hizmetleri”, “AB ve Uluslararası İlişkiler” ve de “Basın Yayın Tanıtım” çalışmaları olmak üzere altı ayrı kategoride düzenlendi.

Yarışmayla ilgili açıklama yapan Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Belediyecilikte özgün projelerin desteklenmesi ve yapılan çalışmaların, tüm belediyelere örnek olacak şekilde tanıtılarak yaygınlaştırılmasının yanında, topluma kaliteli hizmet sunma amacını güden belediye yöneticilerinin ve personelinin ödüllendirilmesi için bu yarışmaya büyük önem veriyoruz” diye konuştu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nde görev yapan daire başkanları da kazanılan ödülleri değerlendirdiler. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ali Oktar, ödül kazandıkları için çok mutlu olduklarını belirterek, “Sakaryalı hemşerilerimizin yakından bildiği gibi elektronik atıkları topluyoruz. Bu projemiz gerçekten çok önemli. Marmara Belediyeler Birliği de bu projemiz ile bizi ödüle layık gördü. Bize bu ödülü layık gören juri üyelerine ve özverili bir şekilde çalışan personelimize çok teşekkür ediyorum” dedi. Özürlülere yönelik hayata geçirdikleri proje ile ödül kazandıklarını belirten Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanı Davut Yüce ise, “Belediyemizin özürlü vatandaşlarımıza ne kadar önem verdiği bir kez daha tescillendi. Bundan sonra daha fazla çalışacağız” diye konuştu.

SASKİ Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı İbrahim Bal da çok mutlu olduklarını belirterek, Sapanca Gölü'ne hep beraber sahip çıkalım vurgusu yaptı. İbrahim Bal, “SASKİ olarak Sapanca Gölü'nü korumak için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Sapanca Gölü'nün korunması ile alakalı kazandığımız ödül bizim için çok anlamlı. Herkese teşekkür ediyorum” dedi. 'Tarihi Çark Projesi' ile ödül kazandıklarını ifade eden SASKİ Planlama ve Yatırım Daire Başkanı Fatih Pistil de, ödül için Marmara Belediyeler Birliği'ne teşekkür etti.

SAKARYA BÜYÜKŞEHİR'E 4 AYRI ÖDÜL
SAKARYA BÜYÜKŞEHİR'E 4 AYRI ÖDÜL
SAKARYA BÜYÜKŞEHİR'E 4 AYRI ÖDÜL
İHA
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2011 Perşembe 13:36:02
Güncelleme :23 Haziran 2011 Perşembe 18:42:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?