3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Çalınanların yerine bir inek, bir buzağı

Adapazarı’nda, ineği ve buzağısı çalındıktan sonra, kesilerek etleri alınan Ayşe Birinci’ye, Sakarya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği sahip çıktı. Aileyi ziyaret eden dernek başkanı, mağdur kadına bir inek ile bir buzağı hediye etti.

Adapazarı’nda yaklaşık bir hafta önce, kimliği belirsiz hırsız ya da hırsızlar tarafından ahırdaki 1 aylık hamile ineği ile 1.5 yaşındaki buzağısı çalınan ve daha sonra da kesilen Ayşe Birinci’ye, Sakarya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hakan Candemir ve yönetim kurulu tarafından, inek ile buzağı verildi.

Aileyi evinde ziyaret eden dernek başkanı Hakan Candemir, olayı duyunca çok üzüldüğünü ve yönetim kurulu ile yardım etme kararı aldıklarını söyledi.

Candemir, "Ailenin yaşadığı olaya çok üzüldük. Yapılanın vahşet olduğunu düşünüyoruz. Önce hayvanları çalıp, ardından da ahırın yakınında kesmişler. Bunun üzerine dernek olarak aileye inek ve buzağı vermeye karar verdik" dedi.

Ayşe Birinci ise, kendisine bir inek ve buzağı hediye edileceğini öğrenince büyük sevinç yaşadı. Dernek Başkanı Candemir’e teşekkür eden Birinci, "Çok mutlu oldum. Yeni bir ineğim olabileceğini hiç tahmin etmiyordum. Dernek yetkililerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Ayşe Birinci, yeni ineği ve buzağısını sık sık öperek, mutluluğunu dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2005 Perşembe 11:43:39
Güncelleme :27 Mayıs 2005 Cuma 13:20:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?