7
Mayıs
2024
Salı
SAKARYA

Çark Caddesi güzelleşecek

BÜYÜKŞEHİR'DEN ÇARK CADDESİNE YÖNELİK PROJE

Adapazarı Çark Caddesi ve Bağlı Sokakları Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Numan Mert ve Yönetim Kurulu üyeleri Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Yeni kurulan dernek hakkında Başkan Toçoğlu'na bilgi veren Dernek Başkanı Numan Mert, “Çark Caddesi esnafı olarak bir araya geldik ve caddemize, güzelleştirmek adına neler yapabiliriz diye istişareler gerçekleştirdik. Amacımız caddemize sahip çıkmak. Bu çerçevede esnaf arkadaşlarımızla sorunların daha doğru biçimde tespit edilerek çözüm yollarını da bulabilmek için kurumsal bir kimlik edinelim dedik ve Çark Caddesi Güzelleştirme Derneği'ni kurduk. İfade ettiğimiz gibi Sakarya için büyük bir anlam taşıyan Çark Caddesi'ne hizmet etmekten başka bir amacımız bulunmuyor” diye konuştu. Dernek çalışmaları hakkında da bilgi veren dernek yönetimi, ardından Başkan Toçoğlu'ndan Çark Caddesi'yle ilgili taleplerini dile getirdiler.

Esnafın taleplerini dinleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Çark Caddesi'nin güzelleştirilmesine yönelik atılacak her adımı sonuna kadar desteklediklerini belirtti. Büyükşehir Belediyesi olarak, Çark Caddesi'ne yönelik olarak yeni bir proje hazırladıklarının da müjdesini veren Başkan Toçoğlu, “Türkiye'nin neresine giderseniz Sakarya dendiğinde ilk akla gelen yerlerden birisi olması hasebiyle Çark Caddesi'nin ayrı bir önemi de bulunmaktadır. Sakarya'nın tarihinde ve Sakaryalı'nın gönlünde ayrı bir öneme sahip bu caddenin tarihi misyonuna uygun bir şekilde yeniden elden geçirilmesi konusunda bir süredir, Büyükşehir Belediyesi olarak çalışma yürütüyorduk. Biz şehirlerin hikayeleriyle, mekanlarıyla, tarihiyle, caddeleriyle, mimarisiyle bir şehir olabileceğine inanıyoruz. Bu bağlamda Sakarya'nın kent kimliğinde Çark Caddesi çok özel bir yere sahiptir. İnşallah Çark Caddesi için hazırladığımız projeyi çok yakında ihaleye çıkıyor ve hemen çalışmalarımızı başlatıyoruz. Yapacağımız bu çalışma sayesinde Çark Caddesi aydınlatmalarıyla, çevre düzenlemeleriyle, zemine döşenen taşlarıyla özellikli bir cadde olacak” dedi.

BÜYÜKŞEHİR'DEN ÇARK CADDESİNE YÖNELİK PROJE
İHA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2011 Pazartesi 16:11:02
Güncelleme :31 Ocak 2011 Pazartesi 16:14:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?