3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Çevrekent üyeleri bir araya geliyor

ÇEVREKENT ÜYELERİ BİR ARAYA GELİYOR

Çevrekent Yapı Ortaklığı Müteahhidi Nedim Ateşen cezaevinden çıktıktan sonra ilk defa üyeleriyle bir araya gelerek geniş katılımlı bir toplantı yapacak.

Tutuklanıp cezaevine girdikten sonra ilk defa açıklama yapan Çevrekent Yapı Ortaklığı Müteahhidi Nedim Ateşen, cezaeviyle son bulan sürece anlattı. Ateşen, “Çevrekent Yapı Ortaklığını kurduk. Bizim 912 üyemiz var. 2003 yılı Eylül ayında 290 adet konut tamamlamayı başardık. Geriye kalan 622 adet daha konutu kısa sürede tamamlayacağız. Cezaevine girmeden önce o günün rakamlarına göre üyelerden 3,5 milyon TL gecikmiş aidat alacağım var. Ben cezaevine girdikten sonra üyeler tarafından daireleri düzmek bahanesiyle 1,5 Milyon TL tutarında malzeme çalındı. 2008 yılı 9 Temmuz tarihinde ben rüşvetten değil başka bir olaydan dolayı tutuklandım. Ben tutuklandıktan sonra üyeler savcılığa suç duyurusunda bulundu. 15 ay sonra ilk duruşmaya çıktığımda hakkımda inceleme yapıldı. Gümrüklere kadar yapılan incelemede mal ve para aktarımına rastlanmadı. Ben bugüne kadar üyelerden 19 milyon TL para topladım .Konutlar için 19 milyon 480 Bin TL para harcadım. Hepsi belgelidir. 2 yıl 7 gün cezaevinde yattım. Yargı süreci devam ediyor. O nedenle o konuda konuşamıyorum. 16 Eylül'de yeniden mahkemeye gideceğim. Ben tutuklandım cezaevine girdim. Ne olursa olsun Türk adaletine güveniyorum” dedi.

Cezaevinden çıktıktan sonra konutların son durumunu ve anlatmak için geniş katılımlı bir toplantı yapmak üzere valiliğe başvurduğunu anlatan Ateşen, “Valilik gerekli izinleri verdi. Gerekli emniyet tedbirleri de alındı. Yaşanması muhtemel olaylar için çevik kuvvet polisleri görevlendirildi. Adapazarı Ozanlar Mahallesi Karakamışta bulunan Can Düğün salonunda üyelerle buluşacağız. Buradan tüm üyelerimizi bu toplantıya davet ediyorum. Toplantıda önemli kararlar alacağız. Geri kalan konutları bitireceğiz. Ben salıverilirken 5 kuruş kefaret ödemedim. Bana verilecek ceza ki suçlu bulunursam 2 yılın altında olduğundan dolayı avukatım üst mahkemeye itiraz edince salıverildim” diye konuştu.

Ateşen, üyelere güvendiğini ve üyelerin de kendilerine güvenmesini isteyerek, “Biz üyelerimize güveniyoruz. Eskisi gibi sahip çıkacağız. Çoğu üyemizle problemimiz yok. Bizzat erken evlerine taşınanlarla problem yaşadığımızı belirtmek istiyorum. Bunlar bundan sonra da para ödememek için çeşitli yollara başvurarak haksız yere dava açtılar. Bazı üyeler bedavadan daire sahibi olmak istiyor. Açtıkları davalar ve tavırlarla adaleti yanıltmak istiyorlar. 290 kişinin yarıya yakını 10-15 Bin TL ödeyerek konutlarda oturuyor. 35 üye konutlarda oturmak yerine kiraya vermiş. İhtiyaç sahibi ve ödeme sıkıntısı içinde olanlar için yaptığım kapıcı dairelerini kiraya verdiler” dedi.

Öte yandan Çevrekent Toplantısı Pazar günü Ozanlar Mahallesi Karakamış girişinde bulunan Can Düğün salonunda 13:00, 17:00 saatlerinde gerçekleştirilecek.

ÇEVREKENT ÜYELERİ BİR ARAYA GELİYOR
ÇEVREKENT ÜYELERİ BİR ARAYA GELİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2010 Cumartesi 15:23:01
Güncelleme :7 Ağustos 2010 Cumartesi 17:51:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?