6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAKARYA

Cezaevinde ağlatan gösteri

Sakarya'nın Ferizli İlçesi'nde L Tipi Cezaevi'nde, idare tarafından mahkumlara yönelik bir program düzenlendi. 

Cezaevi Kapalıspor Salonu'nda gerçekleştirilen programı, Ferizli Belediye Başkanı Hüseyin Kaşkaş, Ferizli ve Cezaevi Bölük Komutanı Jandarma Üsteğmen Samet Kılıçoğlu, Cezaevi Savcısı Mehmet Akif Gürkan, Ceza ve Tevkifevi Müdürü Metin Akkaya, Dokurcun Belediye Başkanı Ruhi Yılmaz, Dokurcun İlköğretim Okulu Müdürü Süleyman Toğaç, cezaevleri izleme komisyonu üyeleri ve mahkumlar izledi.
 
Program, Sakarya Sağlık Müdürlüğü'nde görevli psikologların uyuşturucu konulu konferansıyla başladı. Konferansın ardından Akyazı Dokurcun ilköğretim Okulu öğrencileri tiyatro grubu (KARDELEN) "Her şey vatan için" adlı tiyatro gösterisini sergiledi. İlköğretim Okulu öğretmeni Seyfi Ülgül'ün yazdığı oyunda 14 çocuk görev aldı. İstanbul Fatih Koleji tarafından düzenlenen kolejler arası yarışmada 183 okul arasından jüri özel ödülüne layık görülen oyunu izleyenler, oldukça duygusal anlar yaşadı. Milli mücadele ve kurtuluş savaşı yıllarının canlandırıldığı oyunda görev alan ve küçük yaşta babasını kan kanseri hastalığından kaybeden 8. sınıf öğrencisi Harun Seyrek, Mehmetçiği canlandırırken göz yaşlarını tutamadı. 2 oğlu vatan savunmasında şehit olan aile ile Mehmetçikler arasında diyalogların geçtiği oyunu izleyen mahkumlar da duygusal anlar yaşadı. Protokol ve mahkumlar gözyaşlarına boğan oyun sonunda minikler, büyük alkış aldı. Program, mahkumlar tarafından oluşturulan müzik korosunun gösterisiyle sona erdi. 

Ceza ve Tevkifevi Müdürü Metin Akkaya, cezaevinde futbol turnuvası, bilgi yarışması, tiyatro gösterisi ve resim yarışması gibi birçok etkinlik gerçekleştirdiklerini, mahkumların etkinliklere büyük ilgi gösterdiklerini ifade etti. Cezaevi izleme komisyonu üyeleri de, cezaevinde gerçekleştirilen sosyal etkinliklerin mahkumlar açısından çok faydalı olduğunu kaydetti. 

Cezaevinde bulunan mahkumlar ise cezaevinde idare tarafından gerçekleştirilen etkinliklerle mutlu olduklarını belirterek, idare yetkililerine teşekkür etti.
İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2006 Cumartesi 12:00:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?