3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

CHP il başkanı istifa etti

CHP SAKARYA İL BAŞKANI SERBES GÖREVİNDEN İSTİFA ETTİ

CHP Sakarya İl Başkanı Vahit Serbes, görevinden istifa etti.

CHP il binasında basın toplantısı düzenleyen Vahit Serbes, işlerinin yoğunluğu nedeniyle il başkanlığından istifa ettiğini açıkladı. Serbes, partisinin 14 Mart 2010'da yapılan olağan il kongresinde ikinci kez göreve geldiğini belirterek coşkulu bir kongrenin ardından örgüt çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Parti genel merkezindeki olağanüstü gelişmelerden dolayı çok önemli bir hal alan CHP Kurultayı'nın ardından esen yeni rüzgarla işlerine kaldıkları yerden devam ettiklerini ifade eden Serbes, şöyle konuştu: "Halkın iktidarı parolasıyla köy ve ilçelerde yaptığımız programları uygulamaya koyduk. Bu program ve çalışmalara tüm partililerin katılmasının CHP'yi iktidara getireceğinden hiç şüphem yok. Dönem, herkesin üzerine düşenleri yapması gereken dönemdir. Ben de bu önemli dönemde il başkanı olarak işlerimin yoğunluğundan ötürü üst düzey katkı sağlayamadığım düşüncesiyle yönetim kurulu ve genel merkezimden affımı istedim."

CHP'ye katkı vermeye devam edeceğini belirten Serbes, istifa etmesinde birinci nedenin işlerinin yoğunluğu olduğunu söyledi. İş adamı oğlu Serhat Serbes'in bir operasyonda tutuklanmasının ardından yaşanan sürecin partiye zarar verebileceğini düşündüğünü anlatan Vahit Serbes, şöyle konuştu: "Partime çok güveniyorum, dışarıdan vereceğim katkıyla da görevlerini en güzel şekilde yapacaklarına inanıyorum. Bu konunun fazla gündeme taşındığını, gündemden düşmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu partiye ülkemin ve ilimin ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Böyle bir küçük konuyla gündem yapılmasını istemiyorum. Oğlumun olmaması nedeniyle yoğun bir iş temposu beni bekliyor."

İHA
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2010 Perşembe 16:39:03
Güncelleme :17 Haziran 2010 Perşembe 17:48:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?