3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

CHP'de usulsüzlük yok

CHP’DE USULSÜZLÜK OLMADIĞI BELİRLENDİ

Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP) Sakarya İl Başkanı Cem Hatunoğlu, geçtiğimiz yıl CHP Genel Merkezimizden gelen 150 Bin TL tutarındaki bir meblağın eski il Başkanı Vahit Serbes’in oğlu Serhat Serbes’in hesabına aktarıldığı yönündeki iddialar üzerine yapılan incelemede usulsüzlüğe rastlanmadığını söyledi.

CHP Sakarya İl Başkanı Hatunoğlu yönetim kurulu üyeleri ile birlikte parti binasında basın toplantısı yaptı. Hatunoğlu, medya da son günler de yer alan geçtiğimiz yıl CHP Genel Merkezimizden gelen 150 Bin TL tutarındaki bir meblağın Serhat Serbes’in hesabına aktarıldığı yönündeki iddialar üzerine gerek Sakarya İl Örgütümüz ve gerekse CHP Genel Merkezimiz tarafından derhal gerekli hassasiyet gösterildiğini belirterek, “Bu çerçevede İl başkanlığımız tarafından yapılan müracaatlar neticesinde CHP Genel Merkezi tarafından süratle hem olayın siyasi hem de teknik yönünü incelemek üzere parti denetçileri gönderilmiştir. Tüm defterler, hesaplar, makbuz ve kağıtlar üzerinde tek tek yapılan iki günlük inceleme ve görüşmeler yoluyla konu bu heyet tarafından detaylarıyla araştırılmış, irdelenmiş ve hazırlanan raporla hiçbir usulsüzlüğün söz konusu olmadığı ve partiyi bağlayıcı bir unsurun görülmediği bildirilmiştir. Hazırlanan rapora göre 29 Mart 2009 Yerel seçimleri döneminde sadece çok kısa bir süre için acil seçim harcamaları açık hesapla karşılanmış ve Genel Merkezden gönderilen paranın parti tüzük ve yönetmeliğine uygun olarak çekilmesi ile kullanılan faturalar tümüyle ödenmiştir” dedi.

Yapılan harcamaların geçtiğimiz Mart ayında yapılan İl Başkanlığı seçiminde ibra edildiğini ve harcamaların uygunluğunun onaylandığını ifade eden Hatunoğlu, “Konunun gazetelere farklı bir şekilde yansıması nedeniyle, talebimiz üzere CHP Genel Merkezi tarafından derhal denetçiler görevlendirilmiş ve tüm defter, makbuz, dosya ve kayıtlar bir kez daha incelemeye alınmıştır. Sonuç olarak, dönemin il başkanı ve yönetiminin, yerel seçim çalışmalarının aksaksız sürdürülebilmesi için gerekli olan harcamaları iyi niyetle ve meşru bir şekilde gerçekleştirdiği görülmüştür. Bu dönemdeki harcamalarda hukuki, siyasi ve muhasebe yönünden hiçbir usulsüzlük tespit edilememiştir” dedi.

CHP’DE USULSÜZLÜK OLMADIĞI BELİRLENDİ
İHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2010 Cuma 17:28:03
Güncelleme :24 Eylül 2010 Cuma 17:43:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?