3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

CHP'den Cumhuriyet balosu

CHP'DEN CUMHURİYET BALOSU

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sakarya İl Başkanlığı'nın Sapanca Özkum tesislerinde düzenlediği “Cumhuriyet Balosu”na yoğun katılım oldu.

CHP İl Başkanı Cem Hatunoğlu, konuklarını kapıda karşıladı. Yoğun katılım nedeniyle tesislere masa ekledi. Son eklenen masalar tesisin dışına kadar uzandı.

Gecede bir konuşma yapan Hatunoğlu, “Cumhuriyetimizin 87. kuruluş yıldönümü olan bu gecede burada toplanmamızın nedeni, bu en önemli milli bayramımızı genç cumhuriyetimizin en önemli gününü anlamına yakışır bir coşkuyla kutlamak heyecanımızı ve mutluluğumuzu bir birimiz ile paylaşmaktır. Bu gece bu kalabalığı burada görmek bizleri fazlasıyla onurlandırdı heyecanlandırdı. Yani inanın gönülden teşekkür ediyorum. Hem Cumhuriyete hem de Cumhuriyet Halk Partisine olan teveccühünüz için. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk aştığı engellerin güçlüğüne ve kazandığı zaferlerin eşsizliğine rağmen benim en büyük eserim Türkiye Cumhuriyetidir diyerek Cumhuriyete apayrı bir anlam yüklemiş ve Cumhuriyetçiliği, Cumhuriyet Halk Partisinin altı ilkesi arasında birinci sırada yer vermiştir. Cumhuriyet ondan Türk milletine eşsiz bir armağandır. Ancak sadece bu armağana sahip olmak yeterli değildir ona sahip çıkmakta gerekiyor. Ona layık olmak, onun değerini bilmek, onu anlatmak ve onun için vazgeçmeden yılmadan mücadele etmekte gerekiyor. Bu mücadele sadece Cumhuriyet Halk Partisi'nin sorumluluğunda olmalıdır. Hiç kimsenin bir kuşkusu yoktur ki Cumhuriyet Halk Partisi'nin çok özel bir kulvarı vardır. Bu kulvar fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür olanların kulvarıdır. Bu kulvar gerçek demokrasi gerçek halk iktidarına inanların kulvarıdır. Bu kulvar Cumhuriyet fikrini özümsemiş olanların kulvarıdır ne mutlu biz bu kulvarda koşanlara” dedi.

İçişleri eski bakanlarından Hasan Fehmi Güneş ise, Cumhuriyet Halk Partisi'nin Cumhuriyetin ilanından önce kurulduğunu belirterek, “Siz Cumhuriyetin ilanından önce kurulan bir partinin üyelerinsiniz. Cumhuriyeti Cumhuriyet Halk Partisi'ni kuranlar ilan ettiler. Cumhuriyetin temelinde Cumhuriyet Halk Partililerin kararlılığı var, inancı var, iddiası var. Cumhuriyet Cumhuriyet Halk Partililerin elinde 87 yılda büyüdü gelişti. Çağdaş milletler düzeyinde yer aldı. Siz sıradan bir partinin üyeleri değilsiniz. Hele bugün Cumhuriyet söz konusu olduğunda hele demokrasi söz konusu olduğunda hele devrimcilik söz konusu olduğunda onun sahibi sizsiniz. Laik demokratik Cumhuriyet bizim yeminizdir bizim andımızdır. Laik demokratik Cumhuriyeti kalıcılaştırmak bizim ve bizden sonraki Cumhuriyet Halk Partililerin boynunun borcudur. Laik demokratik Cumhuriyete bugün yönelmek istidasında tehditlere, tehlikelere karşı en büyük görev en uyanık olmak zorunluluğu size aittir, bize aittir. Bu bilinci, bu şuuru hiçbir zaman unutmamalıyız Cumhuriyet Halk Partisi hep var olacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi var olduğu sürece laik demokratik Cumhuriyet yükselecektir. Ona yan gözle bakanların, lafı dolaştırarak ona söz etmek isteyenlerin ağzını kapamak dersini vermek , haddini bildirmek sizin görevinizdir, bizim görevimizdir. Bugün burada laik demokratik Cumhuriyete olan bağlılığımızı onu namusumuz olarak koruyacağımıza yemin ederek ayrılmalıyız“ dedi.

Gece yenen yemeğin ardından sona erdi.

CHP'DEN CUMHURİYET BALOSU
CHP'DEN CUMHURİYET BALOSU
CHP'DEN CUMHURİYET BALOSU
CHP'DEN CUMHURİYET BALOSU
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2010 Cumartesi 11:05:01
Güncelleme :30 Ekim 2010 Cumartesi 11:33:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?