3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

CHP'li gençler eylem yaptı

CUMHURİYET HALK PARTİLİ GENÇLER EYLEM YAPTI

Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları tarafından Türkiye genelinde 50 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen eyleme Sakarya Gençlik Kolları da katıldı.

Adapazarı Kent Meydanı'nda toplanan CHP Sakarya Gençlik Kolları'na üye gençler, beraberlerinde getirdikleri bir telefonu alana bıraktıktan sonra basın açıklaması yaptılar.

Basın açıklamasını yapan Sakarya Gençlik Kolları Başkanı Serhat Erişir, CHP Sakarya Gençlik Kolları olarak, toplumu ve özellikle gençliği derinden etkileyen haksızlıklar karşısında gençliğin sesini ülkenin dört bir yanında yapılan eylemlerle duyurmaya çalıştıklarını söyledi. Erişir açıklamasında "Bu hukuksuzluklara sesimizi yükseltmeyi bir görev olarak biliyoruz. Hakimlerin, sanatçıların, gazetecilerin, emniyet mensuplarının, akademisyenlerin, bürokratların, iş adamlarının, milletvekillerinin kısacası

toplumun hemen hemen tüm kesimlerinin özel görüşmelerinin hukuka aykırı bir biçimde dinlendiği bir ülkede yaşıyoruz. Bu yasa dışı dinlemeler anayasayla korunan özel hayatın gizliliği ilkesini hiçe saymaktadır" dedi.

Erişir sözlerini şu şekilde sürdürdü: " Diğer yandan, kanun adamlarının bile özel görüşmelerinin hukuka aykırı olarak dinlenebiliyor olması, toplumun her kesiminde kendisinin de dinlenmekte olduğu şüphesini oluşturmaktadır. Bu durum korku toplumuna giden yolda ilk adımdır. Toplum 'konuşmalarımız dinleniyor' paranoyasına sürüklenmektedir. Bu nedenle yasa dışı dinlemeler, özel hayatın gizliliği, iletişim ve ifade özgürlüğü gibi konuların anayasada yer alan sembolik ifadelere dönüşmesine neden olmaktadır.

Ortam dinlemeleri ateş olmayan yerden duman çıkarmanın en iyi yöntemi haline gelmiştir. Korku toplumuna gidişi engellemenin tek yolu korkmadan hukuksuzluğa karşı sesimizi yükseltmektir. Tüm arkadaşlarımızı, gençliği, ülkemizin içinde bulunduğu durumun farkında olmaya ve geleceğimiz için sesimizi yükseltmeye davet ediyoruz " dedi.

CUMHURİYET HALK PARTİLİ GENÇLER EYLEM YAPTI
CUMHURİYET HALK PARTİLİ GENÇLER EYLEM YAPTI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2010 Cumartesi 17:25:03
Güncelleme :16 Ekim 2010 Cumartesi 23:56:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?