7
Mayıs
2024
Salı
SAKARYA

Çiçek yetiştiriciliği hız kazandı

SAKARYA'DA KESME ÇİÇEK YETİŞTİRİCİLİĞİ HIZ KAZANDI

Sakarya'da hızla gelişen Süs Bitkisi üretimi ve Örtü altı yetiştiriciliğine paralel olarak Kesme Çiçek yetiştiriciliği konusunda da İl ve İlçe Tarım Müdürlüklerinin teknik destekleriyle önemli gelişme kaydediliyor.

Adapazarı ilçesinde Kesme Çiçek yetiştiriciliği hızla artıyor. Tarım İl ve İlçe Müdürlüklerinin teknik destekleriyle hızlı bir artış grafiği sergileyen Kesme Çiçek yetiştiriciliği önemli bir geçim kaynağı olmaya başladı.

Sakarya'da son yıllarda süs bitkisi üretimi ve örtü altı yetiştiriciliğine paralel olarak geliştirilen Kesme Çiçek yetiştiriciliğinde önemli gelişmeler yaşanıyor. Sakarya Tarım İl ve İlçe Müdürlüklerinin teknik desteğiyle Adapazarı İlçesine bağlı Yeşilyurt Köyünde kesme çiçekçilik üzerine ilk etapta 16 adet yüksek tünel ve soğuk hava deposunun yapımı biterek üretime geçildiği öğrenildi.

Kasımpatı, kesme çiçek yetiştiriciliğinde önemli yeri olan bir bitki. Yeşilyurt Köyü'nde de Seralarda yetiştirilen Kasımpatı (Krizantem) çiçeği çok yıllık bir bitki olma özelliğiyle ve sonbahar kış aylarının çiçeği olmasıyla biliniyor. Kasımpatı çiçeğinden yılda 3 kez ürün alınabiliyor. Anavatanı Japonya olan Kasımpatı çiçeği standart ve sprey tip olarak iki farklı çeşidi bulunuyor.

SAKARYA'DA KESME ÇİÇEK YETİŞTİRİCİLİĞİ HIZ KAZANDI
SAKARYA'DA KESME ÇİÇEK YETİŞTİRİCİLİĞİ HIZ KAZANDI
İHA
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2011 Çarşamba 17:36:05
Güncelleme :22 Haziran 2011 Çarşamba 19:34:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?