5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

Çocuklar 4 el bombası buldu

Adapazarı'nda, Sakarya Nehri kenarında oynayan çocuklar, köprünün ayakları altına atılmış vaziyette 4 adet el bombası buldu.

Küçük çocukların el bombalarına hiç dokunmadan ailelerine haber vermesiyle olası bir facia da önlendi. El bombalarının Alman yapımı olduğu açıklandı. 

Alınan bilgilere göre, bugün saat 16.00 sıralarında Eski Sakarya Köprüsü altında oynamakta olan çocuklar, ağaçlar köprü ayaklarında atılmış olarak 4 tane el bombası buldular. Çocuklar, hemen el bombalarını bulduklarını ailelerini bildirdiler. Olay yerine gelen jandarma ekipleri, yaptığı incelemede, el bombalarının Alman malı olduğunu belirledi. El bombaları daha sonda patlatılarak imha edildi. Jandarma, olayla ilgili olarak şu ana kadar herhangi bir açıklama yapmazken, el bombalarının nehir kenarındaki köprünün altına kimler tarafından neden atıldığı bilinmiyor. 

El bombalarının, terör örgütü tarafından da kullanılan bombalardan olabileceği, bombaları bulan çocukların bombalara dokunmadan aileleri vasıtasıyla jandarmaya bildirmelerinin ise olası bir faciayı önlediği belirtildi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2007 Çarşamba 11:45:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?