5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

Çöp dökülen araziye inceleme

Sakarya'nın Ferizli ilçesine bağlı Gölkent Beldesinde, Belediye'ye ait çöp kamyonlarının beldeden topladıkları çöpü araziye atmasının tespit edilmesi üzerine Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri, çöp alanında inceleme başlattı.

Ferizli'ye bağlı Gölkent Beldesinde, belediye eliyle yaşanan çevre faciasının basına yansıması üzerine Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü de harekete geçti. Belediye tarafından beldeden toplanan çöplerin döküldüğü alanda kontrol yapan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü görevlileri, yaşanan olay ile ilgili inceleme başlattı.

Yasa ve ilgili mevzuat gereği belediyelerin çöplerini Büyükşehir sınırları içinde yer almaları durumunda; Büyükşehir Belediyesine ait katı atık tesislerine; eğer değillerse de kendileri tarafından inşa edilen ve standartları belirleniş alanlara dökmeleri gerektiği kaydedildi. Gölkent Belediyesine ceza kesilip kesilmeyeceği teknik incelemenin ardından belli olacak.

Olayla ilgili köylüler çöplerin döküldüğü arazinin mera olduğunu iddia ederken; Gölkent Belediye Başkanı Arif Ogan kendini, "Çöp döktüğümüz arazi belediyeye ait olduğundan dolayı bir sıkıntı yok. Arazinin tapusu belediyeye ait. Onun için çöplerimizi buraya döküyoruz. Gölkent'ten zaten fazla çöp çıkmıyor. Olanları da buraya döküyoruz" diye savunmuştu

iha
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2012 Cuma 18:54:01
Güncelleme :6 Haziran 2012 Çarşamba 11:31:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?