5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

Dalgınlığın böylesi...

Adapazarı’nda, müşteriye yanlışlıkla 10 yerine 100 Cumhuriyet altını veren kuyumcu tezgahtarı, şimdi de güvenlik kamerasından görüntülerini tespit ettiği altınları alan karı kocayı arıyor. 

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Adapazarı Uzunçarşı’daki bir kuyumcu dükkanına gelen ve kendilerini karı koca olarak tanıtan kişiler, yatırım amacıyla 8 bin YTL’lik altın almak istediklerini bildirdi. Kuyumcuda çalışan Remzi Bayrak (29), yaptığı yanlış hesabın ardından müşteri karı kocaya bir külçe altın ile 100 Cumhuriyet altını verdi. Kimlikleri henüz belirlenemeyen kişiler, altınları alarak kuyumcudan ayrıldı. 

Daha sonra yanlışlığın farkına varan Bayrak, güvenlik kamerası görüntülerini inceleyerek, 90 cumhuriyet altını fazladan verdiğini anladı. Bayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hatasının bedelini ödeyebilmesi için 3 yıl boyunca çalışması gerektiğini söyledi. 

4 yıldır tezgahtarlık yaptığını bildiren Bayrak, şunları kaydetti: "Müşteri karı koca, 8 bin YTL ile geldi ve yatırım amaçlı Cumhuriyet altını ve külçe altın almak istediklerini söyledi. Ben yanlış hesap yaparak bir külçe altın ile 100 Cumhuriyet altını verdim. Yani fazladan 90 Cumhuriyet altını vermiş oldum. Bu altınların tutarı ise 18 bin YTL. Fazladan altını alan bu kişilere, yanlışlıkla verdiğim altınları geri getirmeleri çağrısında bulunuyorum. Mağdur durumdayım. Yaptığım hatanın bedelini ödeyebilmek için 3 yıl boyunca fazladan çalışmam gerekiyor. Konuyla ilgili bilgi sahibi olanların 06 678 36 00 numaralı telefona bilgi vermelerini rica ediyorum."
AA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2007 Çarşamba 15:14:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Hasan yilmaz IP: 217.91.60.xxx Tarih : 5.03.2007 18:50:11
resimdeki sahislari taniyorum hergün düzenli olarak kenthabere girerim kendimde adapazarli oldugum icin genelikli adapazarinin haberlerine bakarim kendim almanyada kaliyorum ve yüzde yüz emin degilim ama resimdeki sahislar dayimlan yengem ama orda ihbar icin yazilan numaraya ulasamiyorum bilgi istiyorsa dükkan sahibi beni ariyabilir numaram 0049-17621762631 nolu numarayi ariyabilir numarami sadece dükkan sahibine akatarabilirsiniz lütfen numarami yayinlamayin ve dayimin bundan haberi olmasin gerekli bilgileri bizzat dükkan sahibine bildirecem iyi günler tesekkürler