5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

Danıştay kararı yatırımın önünü açıyor

Danıştay, dağıtım şirketinin doğalgaz hizmeti verme konusunda tek yetkili olduğuna hükmetti. Başkan Duran, “Bu karar ile deprem sonrası durgunluğa giren Adapazarı yeniden canlanacak” dedi

Adapazarı'nda vatandaşların ısınması ve sanayinin gelişmesi için çok önemli olan yatırımların önündeki engel de giderildi. Bu yatırımlar aynı zamanda Adapazarı'nda istihdamın, böylece vergi ve sigorta primleri tahsilâtının da artmasının sağlanacağı, ve deprem sonrası durgunluğa giren Adapazarı'nın yeniden canlanmasına etkisi olacağı kaydedildi. Adapazarı Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran, "Karar Adapazarı'na 2008 sonuna kadar 100 milyon dolarlık yatırım yapılmasının önünü açtı" dedi. Adapazarı halkına Danıştay kararının bir anlamda güzel bir yeni yıl müjdesi olduğunu belirten Duran, "Şehrimizde henüz doğalgazın nimetlerinden yararlanamayan ve hava kirliliği sorunu çeken bölgelerin artık doğalgaza kavuşacağını, şehre yapılacak milyonlarca dolarlık yatırımla işsizliğe büyük bir darbe indirileceğini" söyledi. Başkan Duran, şöyle devam etti: "Adapazarı, Türkiye'nin coğrafi olarak en stratejik bölgelerinden biri olması ve Türkiye'nin gayrisafi milli hâsılasının ciddi bir kısmını üreten İstanbul, Kocaeli ve Ankara'ya yakınlığı, kara, demiryolu ve denizyoluyla ulaşım imkânlarına sahip olmasına rağmen, özellikle 1999 yılında yaşanan deprem felaketinden sonra şehre yatırım çekilmesinde oldukça zorlanılmıştır. İşsizlik sorunu büyüyerek artmış ve depremin etkilerinin silinmesi, yeni iş imkânlarının artması için büyük umutlar beslenen Teşvikli İller Yasası kapsamına alınmayan Adapazarı'nda büyüme ve gelişme oranları bölgedeki diğer illere göre çok sınırlı kalmıştır."

ALTYAPI TAMAMLANDI

Adapazarı'nda doğalgaz dağıtım sektöründen direkt ve endirekt binlerce ailenin ekmek yediğini hatırlatan Duran, 2003 yılından bu yana Botaş ile anlaşmazlığından kaynaklanan kanuni haklarından mahrum edilmesine rağmen, dağıtım şirketinin 600 km'lik altyapı yatırımının tamamlandığını ve 50 bin aboneye hizmet götürdüğünü belirtti. Başkan Duran, doğalgazın, Danıştay'ın bu kararı sayesinde 2007 yılı sonuna kadar şehir merkezi, Hendek, Sapanca, Akyazı dahil tüm ana yerleşim merkezlerine getirileceğini açıkladı.
Bugün Gazetesi
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2007 Çarşamba 10:46:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?