3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Darüşşafaka'dan tanıtım toplantısı

DARÜŞŞAFAKA EĞİTİM KURUMLARI SAKARYA’DA

İlköğretimden Üniversiteye ücretsiz kolej eğitimi için Darüşşafaka eğitim kurumları Sakarya’da sınav tanıtım toplantısı düzenledi.

Babası hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz, başarılı ilköğretim 3. sınıf öğrencilerine liseyi bitirinceye kadar parasız ve yatılı eğitim veren İstanbul’daki Darüşşafaka Eğitim Kurumları, okul giriş sınavını anlatmak üzere Adapazarı AKM (Adapazarı Kültür Merkezi)’de bir tanıtım toplantısı düzenledi.

Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Yıldırım, toplantıda Darüşşafaka Eğitim Kurumları'nın babaları hayatta olmayan ilköğretim 4. sınıf öğrencilerine lise son sınıfa kadar parasız, yatılı, burslu ve ingilizce eğitim verdiğini söyledi.

Üniversiteyi kazanan öğrencilere de burs vermeye devam ettiklerini ifade eden Yıldırım, ''2009 ve 2010 eğitim öğretim yılında Türkiye genelinde 70 ilden 838 öğrenci kurumlarımızda eğitim görüyor. Eğitim masraflarının yanı sıra, öğrencilerin giyim, barınma, yemek, kitap ve sağlık gibi ihtiyaçları cemiyetimiz tarafından karşılanıyor. Halen kurumumuzda tam burslu ve yatılı eğitim almakta olan 12 Sakaryalı öğrencimiz bulunuyor'' diye konuştu.

Kurumda eğitime başlatılacak öğrencilerin sınavla belirlendiğinin altını çizen Yıldırım, babaları hayatta olmayan öğrencilerin katılabileceği sınavın 30 Mayısta yapılacağını söyledi.

Yıldırım aralarında holding patronu, senarist, yazar, film yönetmeni, iş adamı gibi örnek kişilerin de Darüşşafaka eğitim kurumlarında eğitim alarak hayata atıldıklarını sözlerine ekledi.

DARÜŞŞAFAKA EĞİTİM KURUMLARI SAKARYA’DA
İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2010 Salı 14:05:04
Güncelleme :6 Nisan 2010 Salı 18:07:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?