5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

Dayak mağduru Sıla'ya akraba ziyareti

Dayak mağduru küçük Sıla, bugün anneanne ve teyzesi tarafından, kaldığı Adapazarı Dostluk Çocuk Yuvası’nda ziyaret edildi.

Yediği dayak sonrasında Bolu’dan Adapazarı’na getirilen 3,5 yaşındaki Sıla Alakaz’ı, anneannesi Huriye Çolak ile teyzesi Yaşariye Alakaz, kaldığı Dostluk Çocuk Yuvası’nda ziyaret etti. Ancak psikologlar, hem Sıla’nın hem de aynı yuvada kalan çocukların psikolojisinin olumsuz etkilendiğini belirterek, basının görüntü almasına izin vermedi.

Basın yasağı getirilen küçük Sıla’nın sık sık medyada yer almasının ruh sağlığını olumsuz etkilediğini ifade eden Yuva Müdürü Meral Burucu, "Sürekli kendisiyle ilgili haber çıkıp çıkmadığını görmek için televizyona bakıyor. Bunun önüne geçmek için de psikologların raporu doğrultusunda yasak getirildi" dedi.

Burucu, Sıla’ya getirilen medya yasağının Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden verilen rapor doğrultusunda alındığını da ifade ederek, KOÜ’den Psikolog Mehmut Nuri Turunç’un Sıla ile ilgili raporunda, "Yaşadığı fiziksel ve ruhsal travmanın izlerini önemli ölçüde atlatmış. Sosyal çevreye kolayca uyum sağladığı müşahede edilmiştir. Ailede anne-baba figürlerine karşı ikili duygular, öfke, kızgınlık, özlem, sevgi yaşamaktadır. Belli aralıklarla dede, teyze, amca gibi aile bireyleri ile görüşmesinin yararlı olabileceği kanaatine varıldı. Zihinsel gelişimi ve sosyal yeteneklerinin genel ortalamanın üstünde olduğu görülmüştür. Yaşadığı tramvadan dolayı medyanın ve çevrenin ilgi odağı haline gelen Sıla Alakaz, bundan mutludur. Bu aşırı ilginin bir müddet sonra kesilmesi, Sıla’nın ruh sağlığı açısından sakıncalı olabileceği gibi, şu anda arkadaşları ile sosyal iletişimde de negatif bir etkileşim oluşturabilir. Sıla Alakaz’ın acil olarak normal yaşam tarzına dönmesi için ilgi odağı olmaktan uzak tutulması, ruh sağlığı açısından çok önemlidir" görüşlerine yer verdiğini belirtti.

Burucu ayrıca, Sıla’yı çok sayıda ailenin evlat edinmek istediğini de söyleyerek, "Sürekli telefon alıyoruz. Ancak yasal süreç devam ettiği için, Sıla’nın şuan için evlat olarak verilmesi söz konusu olamaz" diye konuştu.

SAKARYA (İHA) -
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2004 Pazar 14:44:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?