5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

Deprem şehitlerine mevlüt

17 Ağustos depreminin 8. yıldönümü nedeniyle Serdivan Belediyesi tarafından depremde hayatını kaybedenler için mevlit okutuldu.

Toplam 550 mezarın bulunduğu şehitliğe depremde ölenlerin yakınları sabahın erken saatlerinden itibaren akın etti. Önce mezarları dolaşarak dua eden vatandaşlar ardından mevlide katıldı. Okunan Kur'an-ı Kerim ve dualar sırasında vatandaşlar gözyaşlarına hakim olamadı. Serdivan Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, depremde ölenlere Allah'tan rahmet dileyerek, yakınlarına da sabır diledi. Toçoğlu, depremde şehrin yerlebir olduğunu belirterek "Üzerinden 8 yıl geçti. Deprem kaçınılmaz, ancak bir daha böyle acılar yaşamamak için binalarımızı depreme dayanıklı yapalım" dedi. Mevlidin ardından vatandaşlara pilav ikramında bulunuldu.

Depremde 16 yaşındaki kızı Sema Sert'i kaybeden Ayşe Sert isimli anne ise uzun süre kızının mezarı başından ayrılamadı. Sürekli gözyaşı döken kadın, "14 yaşındaki oğlum, eşim ve ben yaralandık. Bizi komşularımız kurtardı. Ancak kızımı bulamadık. Daha sonra enkazdan ölü çıkardık. Yaşadığımız acıyı hiç unutmadım. Depremin üzerinden 4 yıl geçtikten sonra 45 yaşında yeniden anne olmaya karar verdim. Doktorlar riskli olduğunu söyledi. Ancak, kızımın acısını unutabilmek için bebeğimi dünyaya getirdim. Ahmet adını verdiğim oğlum şimdi 4 yaşında. Kızımın acısını onunla hafifletmeye çalışıyorum" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2007 Cuma 15:45:45
Güncelleme :17 Ağustos 2007 Cuma 16:45:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?