3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Depremzedeler 6.yılında unutulmadı

17 Ağustos 1999 deprem felaketinin 6. yıldönümü, Adapazarı'nda çeşitli etkinliklerle anılıyor. Deprem felaketinin yıldönümü nedeniyle ilk olarak Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı sendikaların temsilci ve üyeleri, Adapazarı Kültür Merkezi (AKM) önünde toplanarak basın açıklaması okudu.

Eğitim-Sen Sakarya Şube Başkanı Kenan Güleç, okuduğu basın açıklamasında, unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını belirti. Güleç, "Depremin üzerinden 6 yıl geçti. Yaklaşık 18 bin insanımızı yitirdik. Marmara depremi sadece sevdiklerimizi elimizden almakla kalmadı. Çocukluğumuzun, gençliğimizin geçtiği, anılarımızın yaşadığı şehri de alıp götürdü. Bu büyük felaketin üzerinden 6 yıl geçmesine rağmen depremin yaraları sarılamamıştır. Çocuklarımıza sağlıklı bir gelecek bırakabilmek için 'unutma, unutturma' diyoruz" dedi.

Basın açıklamasının ardından memurlar, AKM önünden Adapazarı Deprem Müzesi'ne kadar yürüyerek, üzerinde "Depremi unutmadık, unutturmayacağız" yazılı siyah çelengi bıraktı. Bir dakikalık saygı duruşunda bulunan memurlar, yanlarında getirdikleri kırmızı karanfilleri çelenge taktı. Memurlar daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Memurların yaptığı törenin ardından, Adapazarı Büyükşehir Belediyesi tarafından deprem şehitleri için AKM önünde helva dağıtıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran, mehter takımı eşliğinde vatandaşlara helva dağıttı. Vatandaşlar helva alabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu. Deprem şehitleri anısına, Büyükşehir Belediyesi tarafından 5 bin kişilik helva dağıtıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2005 Perşembe 00:49:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?