5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

'Derin Devlet' dolandırdı!

Sakarya'da yaşayan 65 yaşındaki Yusuf İnaç, 30 yıl gurbette çalışarak edindiği servetini dolandırıcılara kaptırdı.

İlk olarak güvendiği komşusuna bankadan kredi çekebilmesi için verdiği vekaletle 16,5 dönüm arazisini kaybeden İnaç, bu araziyi geri alabilmek için uğraşırken ikinci bir dolandırıcıya verdiği vekaletle tüm servetini kaybetti.

İnaç'ın başından geçen dolandırıcılık olayı duyanları şaşkına çevirecek cinsten. Mutlu bir emeklilik hayatı süren İnaç'ın kabus dolu günleri 2000 yılında başladı. Müteahhit komşusuna bankadan kredi çekmek için verdiği vekaletle dolandırılarak 16,5 dönüm arazisini kaptıran İnaç, daha sonra bu araziyi geri alabileceğini ve derin devlet adamı olduğunu söyleyen polislikten atılma şahsa verdiği ikinci bir vekaletle bin 500 metre kare alan içindeki 2 evini de kaptırdı. Yaşlı adam yıllarca çalışarak kazandığı mal varlığını geri alabilmek için hukuk mücadelesi veriyor.

İnaç, Almanya'da 30 yıl döküm fabrikalarında gece gündüz çalışarak edindiği mal varlığını dolandırıcılara kaptırmanın üzüntüsünü yaşadığını dile getirdi. Güvendiği insanlarca dolandırıldığını kaydeden İnaç, ilk dolandırcılık olayını şöyle anlattı: "Komşum bankadan kredi çekmek için benden yardım istedi. Bana banka işleriyle uğraşmamam için vekalet vermemi istedi. Ben de kendisinin getirdiği vekaleti güvenerek imzaladım. Zaten gözlerim de iyi görmüyordu, bu yüzden vekaleti okuyamadım. Ancak o bizim ipotek gösterilecek olan 16,5 dönüm arazimi verdiğim vekaletle satmış. Vekaleti araziyi satmak için düzenlemiş. Beni kandırdı. Kendisine ben vekaleti arsamı satması için vermedim. Daha sonra bu şahsı beni dolandırdığı için mahkemeye verdim. Sonra bu şahıs kaçtı gitti."

"DERİN DEVLET ADAMIYIM" DİYEREK YAŞLI ADAMIN TÜM MAL VARLIĞINI ELİNDEN ALDI

Komşusu tarafından 16,5 dönüm arazisi satılan İnaç'ın dolandırılması bununla da sınırlı kalmadı. Yaşlı adamla arkadaşı aracılığıyla tanışan Abdullah T. adlı şahıs, yaşlı adama kendisini derin devlet adamı olarak tanıtıp tapusunu geri alacağını söyleyerek dolandırdı.

Abdullah T. adlı şahsın kendisinden bu tapu sorununu çözebileceğini belirterek masraflar için 25 bin YTL para aldığını ifade eden İnaç yaşadığı ikinci dolandırıcılık olayını da şu şekilde anlattı: "Abdullah adlı şahıs benim yaşadığım olayı duymuş. Bana gelerek sorunu çözebileceğini söyledi. Bana (Biz derin devletiz. Devlet adamıyız. Bu işler bizim işimiz. Tapunuzu alırım.) dedi. Kendisine güvendim. Zamanla benden masraf olarak 25 bin YTL para aldı. Sonunda bana tapuyu alacağımı, ancak onlara bir vekaletname vermem gerektiğini söylediler. Sonra bana bir vekaletname okudu. Benim gözlerim görmediği için ona güvendim ve imzayı attım. Ancak o da beni dolandırdı. İkinci kez verdiğim vekaletle şimdiki bin 500 metrekare alan içindeki 2 evimi vekaletle almış ve İsmail adlı bir şahsa satmış. İsmail adlı şahıs bana mesaj geçerek evimizi boşaltmamızı istedi. Ben şok oldum. Dolandırıldığımı o zaman anladım. Bu şahsa para vermek için sanayideki kaportacı dükkanımı bile satmıştım."

Daha sonra Abdullah T'ye ulaştıklarını ve verdikleri paralar ile arazileri geri istediklerini belirten İnaç, şahsın araziler karşılığında kendisinden 300 bin YTL para istediğini anlattı. Olay üzerine hemen savcılığa giderek suç duyurusunda bulunduklarını dile getiren İnaç: "Savcılığın verdiği talimatla Abdullah T. ile yeniden irtibata geçildi. Ona suçüstü yapmak için istediği paranın 30 bin YTL'sini vereceğimizi söyleyerek randevu aldık. Buluşma yerine gelince de operasyonla yakalandı."

ADALET İSTİYOR

Dolandırıldığı şahıslardan bir kuruş bile alamadığını söyleyen İnaç, adaletin yerini bulmasını istedi. Kendisini tuzağa düşürerek dolandıran şahısların cezalandırılmasını isteyen İnaç sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunlar benim bütün malımı mülkümü elimden aldı. Dolandırılan mallarıma satılmaması için tedbir koydurduk. Bundan sonra hukuk mücadelesi vererek mallarımı geri alacağım. Mahkeme beni sağlık durumumun tespiti için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderdi. Bu dolandırıcılar tarafından başka canı yanan insanlar varsa savcılığa giderek şikayette bulunsunlar."

Öte yandan yaşlı adamı dolandırdığı ileri sürülen Abdullah T.'nin polislikten atıldığı öğrenildi. Dolandırıclık olayından çıkarıldığı nöbetçi mahkemece serbest bırakılan Abdullah T.'nin Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'nce 7 yıldır arandığı belirtildi.
sabah
Yayın Tarihi : 1 Mart 2007 Perşembe 16:07:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?