3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Dev dalgalar yazlıkları yuttu

Sakarya'nın Karasu ilçesinde dev dalgalar 16 yazlık evi yıkarken, balık restoranlarına da büyük zarar verdi.

Tüm yurdu etkisi altına alan olumsuz hava koşulları, Sakarya'da da etkisini sürdürüyor. Karasu ilçesinde sahil kesiminde yüksekliği 10 metreyi bulan dalgalar, balık restoranları ile yazlık evlere büyük zarar verdi. Sakarya Nehri'nin Karadeniz'e döküldüğü Yeni Mahalle'de etkili olan dalgalar nehir kenarında bulunan balıkçı teknelerini sular altında bırakırken, restoranlar ve 16 yazlıkta büyük hasara yol açtı.

Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu ve vatandaşlar, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Belediye Başkanı İspiroğlu, "İki gündür yüksekliği 10 metreyi bulan dalgalar 16 yazlık evi yıktı. Meteoroloji'den aldığımız bilgiye göre salı gününe kadar devam etmesi bekleniyor. Bu şekilde devam ederse ne olacağını kestiremiyoruz. İlk defa böyle bir şeye tanık olduk.Yeni Mahalle bölgemizdeki balık restoranları büyük hasar gördü" diye konuştu.

Yazlık evi yıkılan vatandaş ise, "Çok üzgünüz. İlk defa böyle bir şey yaşıyoruz. Anılarımızı dalgalar aldı gitti. Yaz aylarında çocuklarımız buralarda oynuyorlardı. Eşyalarımızı ancak kurtarabildik" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2010 Cumartesi 21:11:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?