5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

Diyet yufka Avrupa yolunda

Sakarya'da 30 yıldır yufkacılık yapan 3 arkadaş, dünyada ve Türkiye'de ilk kez patentli olarak diyet yufka imal etti. 

Yufkaların AB ülkelerine de ihraç edileceği bildirildi.
Sakarya'da uzun yıllardır yufkacılık yapan İlyas Boztepe ve ortakları, 150 bin dolar harcayarak son teknolojiyle kurdukları yufka fabrikasında ilk defa el değmeden hazırlanan patentli diyet yufka üretimini gerçekleştirdi. 

Diyet yufkaları AB ülkelerine ihraç edeceklerini söyleyen İlyas Boztepe, "Yufkalar tamamen hijyenik ortamda, el değmeden hazırlanıyor. 

Önce iç piyasaya sunduğumuz yufkaları kısa süre sonra AB ülkeleri ile ABD'ye ihraç edeceğiz" dedi.
 
Boztepe, 30 yıldır yufka üretimi yaptıklarını ifade ederek, "İşe başladığımız ilk yıllarda pek de olumlu olmayan şartlar altında yufka yapıyorduk. 

Şimdi ise son teknoloji makinelerle yufka üretiyoruz. Tesis için 150 bin dolar harcadık. 2 yıldır da üzerinde çalıştığımız diyet yufkanın patentini aldık. Diyet yufka Türkiye'de ve dünyada ilk defa üretiliyor. El değmeden günde 1 ton yufka üretebiliyoruz" diye konuştu.
İha
Yayın Tarihi : 7 Mart 2007 Çarşamba 15:32:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nazlı şule IP: 88.247.221.xxx Tarih : 2.04.2007 14:33:29
diyet yufka diyorsunuz ama un su ve tuzdan oluşan bir ürün değilmi bunun neyi diyet? yoksa kepekli ekmek gibi bir mamulmü yani bildiğimiz un değilde başka bir unmu kullanılıyor açıklama yapılmamış. birde ne patenti almış bu firma onu anlayamadım yani aldığı belgenin ismi ne