6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAKARYA

Doğalgaz çevrim santralinde denetim

Çevre ve Orman Bakanlığı yetkilileri, Adapazarı'nda bulunan Enka Adapazarı-Gebze Doğalgaz Çevrim Santrali'nde denetimlerde bulundu. 

Çevre ve Orman Bakanlığı ile Sakarya İl Çevre Orman Müdürlüğü yetkilileri, çevre denetim yönetmeliği kapsamında Adapazarı Taşkısığı Köyü'nde bulunan Enka Adapazarı-Gebze Enerji Santrali'nde denetim ve incelemelerde bulundu. Enka Doğalgaz Çevrim Santralinde yetkililer, tesisin çevre kanunu ve bağlı yönetmeliklere bağlı olarak, atık su deşarj izni, emisyon izni, katı atıklar, tehlikeli atıklar, gürültü yönetimi kapsamında entegre denetimi yaptı. 

Basın mensuplarına Enka Adapazarı-Gebze Santralini gezdiren ve çalışması hakkında bilgi veren İş Sağlığı, İş Güvenliği ve Çevre Mühendisi Tayfun Akbaş, "Çevreyle ilgili çalışmalarımızı 5 ana başlık altında toplayabiliriz. Bunlardan birincisi yanan gazların açığa çıktığı emisyon gazı adını verdiğimiz baca gazlarının etkisi. İkincisi emisyon yani poje gazlarından dolayı ortam havasını ilgilendiren kriterler. Üçüncüsü deşarj suyu adını verdiğimiz prosesten çıkan her türlü suyun deşarj edildiği su. 4.'sü katı atıklar yani santralimizde gerek prosesle ilgili olan gerekse evsel atıklarımızın bertaraf edildiği atıklarımız. Son olarak da gürültü. Bunlarla ilgili mevzuatlarda yer alan her türlü kritere uyum sağlıyoruz. Santralde işlemekte olan 3 yönetim sistemi var. Bunlardan iki tanesi iş sağlığı, güvenliği ve çevreyle ilgili. Üçüncüsü ise limitleri, kriterleri koruyan çalışmaları yürüttüğümüz yönetim sistemleri. Her türlü yönetmeliğe göre çevre etkileri limitlerin altındadır. Örnek vermek gerekirse, baca gazlarından çıkan eno bileşiklerinin limiti 300 miligram/ metreküpken bizim 51.3 miligram/metreküp. Yani mevzuatın 6/1'dir. Karbonmonoksit gazları limit değerin çok altında çıkmaktadır" dedi. 

İşçi sağlığı ve güvenlik konusunda ise her türlü şartı yerine getirdiklerini söyleyen Akbaş, "İş sağlığı ve güvenlik konusunda her türlü çalışmayı yapıyoruz. Her yıl düzenli olarak çalışanlarımızın odyomatik testleri, kalp grafileri, ekg testleri, kan testleri gibi rutin kontroller yapılmakta" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2006 Perşembe 13:43:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?