3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Doktor hastasını kovdu mu?

SAKARYA'DA DOKTORUN HASTAYI KOVDUĞU İDDİASI

Sakarya'da bir doktorun bel fıtığı nedeniyle gelen ve felç riski bulunduğu söylenen hastasını ameliyat edeceği gün hastaneden kovduğu iddia edildi.

İddiaya göre, Akyazı ilçesinde yaşayan Adalet Avcı (35), bel fıtığı hastalığı nedeniyle yakınları tarafından Adapazarı Toyotasa Hastanesine başvurdu.

Burada görevli Beyin Cerrahı Uzmanı Opr.Dr. Murat Günal tarafından muayene edilen Avcı'nın, fıtığının patladığı ve sinirlere yapıştığı tespit edildi. Avcı, bir gün sonra aç olmak şartıyla ameliyat öncesi tahlillerin yapılması için görevli doktor tarafından hastaneye çağırıldı.

Aile hastanın dayanılmaz ağrılarının artması üzerine kendilerine verilen saatten iki saat önce hastaneye başvurdu. Yatış için geldikleri hastanede görevli doktor Beyin Cerrahı Uzmanı Opr. Dr. Murat Günal ile tartışmaya başlayan aile fertleri, çıkan tartışmanın büyümesi üzerine hastaneden kovulduklarını iddia ederek özel bir hastaneye gitti. Özel hastanede tahlilleri yapılan hasta hemen ameliyat edildi.

Yaşadıkları olaya çok üzülen Adalet Avcı hastaneye gelmeden kalp ritmlerinin bozulduğunu, tansiyonunun çıktığını, ateşinin yükseldiğini, ayağının tamamen tutmaz hale geldiğini, gece sabaha kadar acılar çektiğini ifade ederek, hastaneye erken gitme durumunda kaldıklarını anlattı. Hastaneye gittiklerinde acılar çekmesine rağmen görevlilerin kendisine hiçbir müdahalede bulunmadığını iddia eden Avcı, şöyle konuştu: "Eşim, dayanılmaz ağrılarımı görünce hemşireye haber verdi. Ben ağrıdan yataktan kalkamıyordum. O gün bize daha önce bakan Murat Beyin nöbetçi olduğunu öğrendik. Hemşireye doktor bey hastanede ise hastamıza bakabilir mi diye rica etmiş.

Doktor geldi, eşime bağırıp hakaret etmeye başladı. Çabuk bunları dışarı atın. Ben böyle hasta istemiyorum. Bu şekilde hastaya bakamam dedi. Bağırıp çağırıyordu. Hastaneyi ayağa kaldırdı. Bizi dinlemiyordu. Çok öfkeliydi. Bir gün önce bize bakan kibar doktor gitmiş yerine sanki başka biri gelmişti. Arkasına bile bakmadan gitti. Hiçbir şey söyleyemedik."

Bu muamele karşısında çok üzüldüğünü, sinirlerinin bozularak ağlamaya başladığını ifade eden Adalet Avcı, yapılan muamelenin bir devlet hastanesinde bırakın hastaya yapılmasını, bir köpeğe dahi yapılamayacağını söyledi.

Doktordan şikayetçi olduklarını belirten Avcı, bu tavrı hak edecek hiçbir şey yapmadığını belirterek şöyle konuştu: "Tek suçum 9'da değil de 7'de gelmek. Eşimin, hastamıza bir bakar mısınız şeklinde ricası. O gün gelip özür dileseydi, hatasını telafi etseydi şikayetçi olmayacaktık. Hemen yakınlarımız hastaneye geldi. Beni bir özel hastaneye götürdüler ve iki saat içinde ameliyata aldılar. Çünkü felç geçirme riskim vardı."

DOKTOR SİNİRLENDİ

Adalet Avcı'nın eşi Ali Avcı ise, eşi onca acı çekmesine rağmen ne hemşirenin ne de doktorun gelip bakmadığını söyledi. Çaresizce servisin kapısında beklerken doktorun yanına gelip 'Niye beni ayağına çağırıyorsun,' diye tepki gösterdiğini ifade eden Ali Avcı, yaşananları şöyle anlattı: "Ben de 'doktor bey ben sizi kendi ayağıma çağırmadım. 9'da bakacağınız hastayı getirdim. 'Kimmiş senin hastan' dedi. Ben de içeride yattığını, bir bakmasını istedim ve odayı elimle gösterdim. Doktor bana 'El kol hareketleri yapma' dedi. Ben de 'sadece hastamın içeride olduğunu tarif ediyorum' dedim. Bağıra bağıra içeri girdi, hastaya neren ağrıyor dahi sormadan hastanın yatak ucundaki dosyasını alıp salladı ve olduğu yere attı. Sonra bizi dışarı attı. Hastaneden kovdu. Almayın bunu içeriye dedi."

Doktor hakkında Sağlık Bakanlığı, Sağlık İl Müdürlüğü'ne şikayette bulunduğunu belirten Avcı, görevlilerin doktor hakkında soruşturma başlattıklarını söylediklerini bildirdi.

Dr. Murat Günal ise iddialara ilişkin hastayı kovmadığını, yarın gelin ameliyat ederim diye bir şey söylemediğini anlattı.

Sakarya İl Sağlık Müdürü Hasan Bektaş yaptığı açıklamada "Bize ulaşan bir şikayet yok. Şikayet geldiğinde gereken inceleme ve araştırmayı yaparız. Bilirkişi olayı inceler tarafları dinleriz. Ne hasta ne de doktoru mağdur ederiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

SAKARYA'DA DOKTORUN HASTAYI KOVDUĞU İDDİASI
İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2010 Çarşamba 14:14:00
Güncelleme :22 Eylül 2010 Çarşamba 18:01:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?