3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Doktoru hastanelik ettiler

Adapazarı Toyota-sa İlk Yardım ve Travmatoloji Hastanesi’nde dün gece meydana gelen olayda, görevi başında bir doktor uğradığı saldırı sonucunda ağır yaralandı. M.B ve M.B adındaki iki kişi, bir aracın çarpması sonucu yaralanan küçük çocuklarını önce Sakarya Devlet Hastanesi’ne getirdiler.

Burada yapılan ilk müdahalenin ardından yaralı çocuk Toyota-sa İlk Yardım ve Travmatoloji Hastanesi’ne sevk edildi. Acil serviste çocukla ilgilenen Ortopedi Uzmanın Op. Dr. A.Ş., şahıslara hastanın kayıt işlemlerini yapmalarını söyledi.

Doktorun sözü karşısında öfkelenen iki şahıs A.Ş. ile tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine şahıslar görevli doktora tekme tokat saldırdı. Başından ve gözünden yaralanan doktor A.Ş., saldırgan hasta yakınlarının elinden hastanenin güvenlik görevlileri ve jandarma tarafından güçlükle kurtarıldı.

M.B ve M.B. isimli şahıslar jandarma tarafından gözaltına alınırken, kafa travması geçiren doktor A.Ş. acil serviste yapılan ilk müdahalenin ardından Genel Cerrahi servisinde tedavi altına alındı.

Sağ gözü moraran ve vücudunun çeşitli yerlerinde şişlikler oluşan doktor, olayın şokunu uzun süre üzerinden atamadı. Doktor A.Ş., yaralı çocuğun yakınlarının kendisiyle tartıştığını daha sonra da saldırdıklarını söyledi. A.Ş., "Yaralı çocuğun filmlerini incelerken hastanın kayıt işlemlerinin yapılmasını istedim. Birden tartışma çıktı ve beni darp ettiler. 17 yıldır doktorum ilk defa böyle bir olayla karşılaşıyorum" dedi.

Olayın ardından hastaneye gelerek yaralı doktoru ziyaret eden Sakarya Tabibler Odası Başkanı Dr. Dursun Bostancı, saldırıların sağlık sisteminde yaşanan aksamalar nedeniyle meydana geldiğini belirterek, vatandaşların sistemdeki eksiklerin faturasını doktorlara çıkardığını söyledi.

Bostancı, "Görevi başında olan doktor arkadaşımız, işini yaptığı halde saldırıya uğramıştır. Bu tür saldırılar sağlık sisteminde yaşanan aksamalar, git gel gibi olaylar yüzünden sık sık yaşanmaktadır. Vatandaşlar yaşanan aksamaları doktorlara fatura ediyorlar. Bu çok yanlış bir davranış. Herkes kendine gelsin. Doktorları eleştirirken üzerlerine fazla gidilmesin. Yoksa bu tür olaylar kaçınılmaz olur" diye konuştu.

Olaydan sonra yakalanan saldırganların sorgusu ise halen devam ediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2005 Cuma 15:25:50
Güncelleme :28 Haziran 2005 Salı 20:26:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet IP: 81.213.182.xxx Tarih : 19.06.2005 21:46:41
evet haep madalyonun ters yzynden bakılır ve hep doktorlar haklıdır. acaba vbır ınsan care ıcın geldıgı yerde care verecek kışılere neden hakaet eder veya darp eder hıc duşundunuz mu acaba. acaba doktorlarımız gorevlerını yererınce yapıyormu. hasat yakınlarına ınsan muamalası yapıyormu hıc duşundunuz mu? buyuklerımıe seslenıyorum kımlıkleını gızleyerek bır hastaneye gıtsınlerde vatandaşın cılesını goreler. bırılerı bu vurdum duymazlıga bır dur demelı eger kanunlar bunu yapmıyorsa bunu kanunsauzlar yyapacak.