3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Duruşma salonu savaş alanına döndü

Sakarya'da 2 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili görülen davanın karar duruşmasında arbede yaşandı. Çıkan kavgada aralarında sanıkların da bulunduğu 3 kişi yaralandı.

Geyve ilçesinde 2008 yılında iki grup arasında çıkan silahlı çatışmada Ekrem Uzual ve Orhan Kahraman hayatını kaybetmiş, İbrahim Yılmazer de ağır yaralanmıştı.

Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına tutuklu sanıklar Dursun, İsmail, İbrahim Yılmazer ile tutuksuz sanık Yaşar Yılmazer, Selim Yazıcı, avukatlar ve tarafların yakınları katıldı. Tutuklu sanıklar Yılmazer kardeşler ile Selim Yazıcı arasında sözlü başlayan tartışma yumruklaşmaya dönüştü. Sanıklar arasında başlayan kavgaya izleyiciler de katılınca duruşma salonu adeta savaş alanına döndü. Çıkan olayda tutuksuz sanıklar Yaşar Yılmazer, Selim Yazıcı ve Adem Uzunal yaralandı. Yaralılara ilk müdahale adliye sarayında sağlık ekipleri tarafından yapıldı. Olayların ardından mahkeme heyeti duruşmaya ara verdi. Polis ve jandarma olayları güçlükle engelledi.

Salon boşaltıldıktan sonra devam eden duruşma sonunda sanıklardan İbrahim Yılmazer 2'şer kez müebbet, Dursun ve İsmail Yılmazer 1'er kere müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Diğer sanıklar Selim Yazıcı ve Yaşar Yılmazer ise beraat etti.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2010 Salı 23:01:03
Güncelleme :17 Mart 2010 Çarşamba 00:41:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?