6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAKARYA

Eczacılar dertli

Sakarya Eczacı Odası Başkanı Füsun Çetin, eczacıların verdikleri ilaçların bedellerini zamanında alamadığını söyledi.
 
Sakarya Eczacı Odası Başkanı Çetin, oda binasında düzenlediği basın toplantısında, eczacıların verdikleri ilaçların bedellerini zamanında alamamasının ciddi sıkıntılara neden olduğunu belirtti. Çetin, 1 Ocak 2005 tarihinde yapılan yasa değişikliğiyle, yeşil kartlı hastaların ilaçlarını eczanelerden almaya başladıklarını ifade ederek, yeşil kartlı hastalara verdikleri özverili hizmetten dolayı mesleki anlamda haz duyduklarını, çünkü ülke insanının sağlığını korumak yönünde atılan bu adımda üstlendikleri görevin onur verici olduğunu söyledi.
 
2007 yılından itibaren yeşil kartlı vatandaşların sosyal güvenlik kurumlarıyla birlikte tek çatı altında birleşerek, sağlık karnesine sahip olmasını, temel sağlık hizmetlerinin kalitesi ve devamlılığı açısından memnuniyetle karşıladıklarını vurgulayan Çetin, "Ancak unutulmaması gerekir ki, sağlık hizmetinin önemli bir biçimde argümanı olan ilaç hizmetinin sürdürülebilirliği geri ödemelerin düzenli bir biçimde yapılmasına bağlıdır. Bugün önemli bir sağlık hizmeti veren eczacılar, verdikleri ilaç bedellerini zamanında alamamakta. Yeşil kart kapsamındaki vatandaşların ilaç ihtiyaçlarının karşılanması konusunda hiçbir aksaklık çıkartmadık. Oysa eczanelere ilaç bedellerinin ödenmesi konusunda uygulamada ikinci yıla girilmesine karşın hala ödemeler zamanında yapılmamakta. Bu durum ciddi sıkıntılara neden olmaktadır. Böyle devam ederse hizmeti sürdürmemiz zorlaşır. Alacaklarımızın acil bir şekilde kapatılması artık zorunluluk haline gelmiştir.
Aksi halde, Sosyal Güvenlik Kurumu ileride sıkıntıya neden olacak ciddi bir borçla işe başlamak zorunda kalacak. Öncelikle eczacılarımızın mesleki faaliyetlerini sürdürebilmeleri ve Sosyal Güvenlik Kurumu'nun geleceği için Maliye Bakanlığı'nın yeşil kart ödemelerine gerekli kaynağı derhal aktarması ve bu sorunu ortadan kaldırılması gerekir. Bu konuda acilen çözüm bekliyoruz" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2006 Salı 16:29:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?