5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

Eğitim masaya yatırıldı

Sakarya Valisi Hüseyin Atak, eğitim alanında hedeflerinin Türkiye'nin ilk 10'u arasına girmek olduğunu söyledi. 

Adapazarı Öğretmenevinde düzenlenen eğitim toplantısında Sakarya eğitimi masaya yatırıldı. Sakarya Valisi Hüseyin Atak başkanlığında yapılan toplantıya Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ramazan Akça, kaymakamlar, belediye başkanları, milli eğitim yetkilileri, okul müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, basın kuruluşu temsilcileri, okul aile birliği yönetecileri, işadamları, öğretmen ve öğrencilerin katıldı. 

Sakarya Valisi Hüseyin Atak, amaçlarının Sakarya'yı eğitimde Türkiye'nin ilk 10'u arasına sokmak olduğunu ifade ederek, katılımcıların değerli fikir ve görüşlerini alarak bir plan uygulayacaklarını kaydetti. 

Atak, Sakarya'nın eğitim alanında arzu edilen seviyede olmadığını ifade ederek, "Sakarya gelişmiş bir bölgede olmasına rağmen eğitim alanında ne yazık ki halen olması gereken ve arzu edilen düzeyde değildir. Eğitim öğretimde başarının ve kalitenin artırılması için staretejik plan çerçevesinde ciddi çalışmaların yapılması gereği açıkça görülmektedir. OKS ve ÖSS ele alındığında Sakarya bugün itibariyle deprem öncesi başarı seviyesini yakalayabilmiş değildir. Hazırlanan eğitim strateji planı ile Sakarya'da eğitim tüm alanlarda Türkiye'nin ilk 10'a girmesi hedeflenmiştir" dedi. Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı ise, eğitim çalışmaları hakkında bilgi vererek, destek istedi. 

Daha sonra katılımcılar söz alarak fikir ve düşüncelerini söyleyerek destek sözü verdiler.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2007 Çarşamba 17:53:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?