3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Emekler suya gitti

Adapazarı'nda dünden buyana etkili olan yağmur nedeniyle, merkeze bağlı Kazımpaşa Beldesi'nde ev ve işyerlerinin yanısıra, ekili araziler de su altında kaldı. Evlerinde mahsur kalan bazı vatandaşlar ise traktörlerle kurtarıldı.

Adapazarı merkeze bağlı Kazımpaşa Beldesi, sağanak yağmur sonrasında su altında kaldı. Yağmurdan en fazla Belde'ye bağlı Kuruçeşme Köyü etkilenirken, köyün içinden geçen dere de taştı. Derenin taşması ile çok sayıda ev ve ahırı su bastı.

Köy yolu, dağlardan sularla birlikte gelen kayalar nedeniyle ulaşıma kapandı. Dere yatağını temizlemek için Devlet Su İşleri ekipleri, Kazımpaşa ve Yazlık Beldeleri'ne ait ekipler, jandarma ve vatandaşlar seferber oldu. Yapılan çalışmalar sonucunda kapanan yol, iş makinaları ile temizlenerek yeniden ulaşıma açıldı. Çalışmalar sırasında DSİ'ye ait bir iş makinası arızalanınca vatandaşlar, kazma ve küreklerle taşan derenin yatağındaki suların önünü açmak için büyük çaba gösterdi.

Kazımpaşa Belediye Başkanı Necati Cantimer, dağlardan akan suların bent yapılarak önlendikten sonra köy içinden dere yatağının temizlenmesi gerektiğini söyledi. Tek tesellilerinin can kaybı olmadığını belirten Başkan Cantimer, "Ancak maddi zarar çok büyük. Evler, ahırlar ve özellikle de tarlalar su altında kaldı" dedi.

Öte yandan, evlerinde mahsur kalan bazı vatandaşlar traktörler yardımı ile kurtarıldı. Vatandaşlar traktörlerle başka bir bölgeye nakledildi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2005 Salı 16:15:03
Güncelleme :10 Temmuz 2005 Pazar 15:01:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?